1500TL 1x16 GB 3600MHz DDR4 RAM önerisi

Bütçe
1500tl
Daha fazla  
Anakart
MSI B450 A Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba arkadaşlar, çipi Samsung veya Micron olan RAM önerisi istiyorum şu anda elimde Team T-Force marka RAM var SK Hynix çipi kullanıyor. Anakartım bu çipi desteklemiyor. Bu sebepten dolayı XMP açamıyorum. 3600MHz hızında olması gerekli. Bütçe 100TL kadar esneyebilir. RGB olup olmaması önemli değil XMP açtığımda stabil çalışsın yeterli. Şimdiden teşekkürler.

Anakartın desteklememesi diye bir kavram yok. Muhtemelen işlemcin eski nesil olduğundan dolayı 3600 MHz kullanamıyorsun. XMP açtıktan sonra frekansı 3200 MHz civarlarına düşürmeyi dene.

Dediğiniz ile alakası yok. Kuzenimde bulunan Patriot Viper RAM'larla 12 saattir sorunsuz 3600MHz'de çalışıyor. Şu an piyasada satan olmadığı için alternatif RAM'ları bulmaya çalışıyorum.

Ayrıca MSI'nin sitesinde uyumlu RAM'lar kategorisinde SK Hynix'in RAM'ları 2933MHz üstüne çıkamıyor benim anakartımda.

Alttaki RAM şu anda bende bulunan RAM. Ustteki RAM'ın çiplerini arastıracağım. Sağ olun.

Son düzenleme:
Dediğiniz ile alakası yok. Kuzenimde bulunan Patriot Viper RAM'larla 12 saattir sorunsuz 3600MHz'de çalışıyor. Şu an piyasada satan olmadığı için alternatif RAM'ları bulmaya çalışıyorum.

Ayrıca MSI'nin sitesinde uyumlu RAM'lar kategorisinde SK Hynix'in RAM'ları 2933MHz üstüne çıkamıyor benim anakartımda.

DDR4'de uyumluluk listesinde olmasa da kullanabilirsin. Bir arkadaşım aynı anakart, aynı çipe sahip aynı model RAMleri 4133 MHz çalıştırıyordu Overclock ile. Senin belleklerinde arıza olabilir, kuzeninin sisteminde çalıştırmayı dene. RAM alırken QVL'i kontrol etmene gerek yok.

DDR4'te uyumluluk listesinde olmasa da kullanabilirsin. Bir arkadaşım aynı anakart, aynı çipe sahip aynı model RAM'leri 4133 MHz çalıştırıyordu overclock ile. Senin belleklerinde arıza olabilir, kuzeninin sisteminde çalıştırmayı dene. RAM alırken QVL'i kontrol etmene gerek yok.

Kuzenimin sisteminde sabah test edebilirim. Sonucu tekrar paylaşacağım.

DDR4'te uyumluluk listesinde olmasa da kullanabilirsin. Bir arkadaşım aynı anakart, aynı çipe sahip aynı model RAM'leri 4133 MHz çalıştırıyordu overclock ile. Senin belleklerinde arıza olabilir, kuzeninin sisteminde çalıştırmayı dene. RAM alırken QVL'i kontrol etmene gerek yok.

Hocam bu arada manuel OC'yi en stabil şekilde nasıl yapabilirim? Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı