orhangulasti
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: Asus TUF Gaming B550 Plus Wifi
İşlemci: Ryzen 7 5700x3D
Ram: Corsair Vengeance RGB Pro 8x4 32GB 3600 MHz
Ekran Kartı: Asus Rog Strix RX 6700 XT
Kasa: Xigmatek Poseidon EN45044
Psu: Gigabyte P750GM 750W 80+ Gold
Klavye: Logitech G512 Carbon
Fare: Asus TUF Gaming M3
Kulaklık Asus Tuf Gaming H3 Wireless
- Meslek
- Polis
- RAM
- Corsair Vengeance RGB Pro 8x2 3600Mhz
- İşlemci
- Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar. Kullanmış olduğum sistemde son zamanlarda ARGB aydınlatma konusunda sorun yaşamaktayım. Kullanmış olduğum kasa Xigmatek poseidon EN45044 modeli. Kasa içerisinde Xigmatek xpower 650W 80+ white güç kaynağı, üzerinde ise 4 adet ARGB fan ve 1 adet LED şerit mevcut. Ben üstte boş olan 2 adet fan yuvasına yine Xigmatek marka ARGB fan alarak montajını yaptım. 1 senedir herhangi bir sıkıntı yok iken son 1-2 aylık sürede kasa üzerindeki ARGB LED'lerinin bazen ilk açılışta yıpır yıpır yanıp sönmesi ve ardından beyaz olarak yanması sorunu ile karşı karşıyayım.
RAM'ler veya işlemci soğutucusu senkronize şekilde çalışırken kasa beyaz renkte kalıyor. İşlemcim Ryzen 5 3600 iken overclock yapıyordum. Acaba güç tüketiminden kaynaklı güç kaynağı yetmiyor mu diye düşündüm. Ryzen 5 5600 işlemci aldım ilk bir iki başlamada sorun yokken şu anda yine aynı şekilde fanlar beyaz olarak yanıyor. Fanlardan rastgele herhangi birinin kablosunu çıkardığımda renkler normale dönüyor. Çıkarttığım soketi geri takıyorum. Hiç sorun yaşamıyorum. Ama bir veya iki sefer sonra bilgisayarı açtığımda yine fanlar beyaz yanıyor. Bu yüzden güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan var mıdır? Sorunun çözümü için güç kaynağı önerisinde bulabilir misiniz?
Durumun fotoğrafı;
RAM'ler veya işlemci soğutucusu senkronize şekilde çalışırken kasa beyaz renkte kalıyor. İşlemcim Ryzen 5 3600 iken overclock yapıyordum. Acaba güç tüketiminden kaynaklı güç kaynağı yetmiyor mu diye düşündüm. Ryzen 5 5600 işlemci aldım ilk bir iki başlamada sorun yokken şu anda yine aynı şekilde fanlar beyaz olarak yanıyor. Fanlardan rastgele herhangi birinin kablosunu çıkardığımda renkler normale dönüyor. Çıkarttığım soketi geri takıyorum. Hiç sorun yaşamıyorum. Ama bir veya iki sefer sonra bilgisayarı açtığımda yine fanlar beyaz yanıyor. Bu yüzden güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan var mıdır? Sorunun çözümü için güç kaynağı önerisinde bulabilir misiniz?
Durumun fotoğrafı;
Son düzenleyen: Moderatör: