1500TL Klavye+Mouse Önerisi

Yaklaşık 6-7 yıldır Logitech G710+ kullanmaktayım. Klavyeyi gerçekten çok hor kullandım, üstüne defalarca kola, bol şekerli kahve, su ve yemek döktüm. Hala bütün tuşları çalışıyor ancak hem çok büyük geliyor hem de tuş takımı sıkıntı yaratmaya başladı, bazı tuşlar basılı tuttuktan sonra elimde kalıyor... PBT Tuş takımı olması çok iyi olur. %80 Kompakt olmasını istiyorum. Klavyeyi genellikle yazı yazmak için kullanacağım ancak mavi Switch istemiyorum. Çok şatafatlı, ışıklı falan olmasını da istemiyorum sadece karanlıkta tuşlarını görebileyim yeterli(çok şatafatlı olmayan RGB'ler kesinlikle sorun değil). Taşınabilir olması da önemli çünkü dışarı çıktığımda kullanacağım o yüzden çıkarılabilir kablosu olmasını da istiyorum. Evet farkındayım çok şey istiyorum ancak Türkiye'de mekanik klavye denilince insanların aklına oyun için kullanılan, aşırı parlak, ağır ve kocaman klavyeler geliyor. Migrenim var o yüzden hem çok sesi olmamalı hem de çok ışık saçmamalı. Aklımda şu an Razer Huntsman Tournament Edition ve Cougar PURI TKL RGB var çünkü bulabildiğim klavyeler bunlardı. Mouse olarak kablosuz bir mouse istiyorum, eğer Razer Huntsman alırsam yanına Razer Basilisk X HyperSpeed almayı düşünüyorum ancak bütün önerilere açığım.
Klavyeyi yazı yazmak için kullanacağınızı söylemişsiniz. Fareyi ne için kullanacaksınız?
Eğer oyun oynamayacaksanız huntsman gibi aşırı pahalı ürünler almanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Eğer oyun oynayacaksanız da kablosuz fare kullanmanızı önermiyorum. Her ne kadar daha rahat hissettirseler de hava aracılığıyla çalıştıkları için kablolular kadar isabetli değiller. Sinyal kayıpları vs oyunlarda yaşamanız ya da ölmeniz anlamına gelebiliyor.

Ürünleri ne sıklıkla ne amaçla kullanmayı planlıyorsunuz?

Technopat hariç İngilizce kullandığınızı söylemişsiniz. Bu nedenle İngilizce olan modelini önerdim, ve nedense daha ucuz fiyatı. Bütçenizi biraz geçtim kusura bakmayın.
Alternatif: Apex 7 İncehesap'ta daha ucuz.
Not: Ben bütçe işini dibine göre kullandım, ama bu tamamen abartı. Ben şahsen MSI GK70 kullanıcısıyım, red switch olmasına rağmen sesli ancak beni üzmüyor tabii. Mouse olarak da Microsoft Bluetooth 3600 kullanıyorum.

Son düzenleme:
Oyun oynayacaksanız kablo karmaşası ile uğraşmayın kablosuz fare alın.
Denemiştim.
HyperX PulseFire Dart sahip olduğu değerlerle kablolu performansında çalışıyor.
Bir bakın derim.
Bu mouse cidden hoşuma gitti, bir araştıracağım bunu.
Technopat hariç İngilizce kullandığınızı söylemişsiniz. Bu nedenle İngilizce olan modelini önerdim, ve nedense daha ucuz fiyatı. Bütçenizi biraz geçtim kusura bakmayın.
Alternatif: Apex 7 İncehesap'ta daha ucuz.
Not: Ben bütçe işini dibine göre kullandım, ama bu tamamen abartı. Ben şahsen MSI GK70 kullanıcısıyım, red switch olmasına rağmen sesli ancak beni üzmüyor tabii. Mouse olarak da Microsoft Bluetooth 3600 kullanıyorum.
Bu klavye de güzelmiş ancak biraz fazla 'şatafatlı' gibi. Işıklandırmasını bayağı miktarda kısma imkanımız varsa iyi olabilir.
Klavyeyi yazı yazmak için kullanacağınızı söylemişsiniz. Fareyi ne için kullanacaksınız?
Eğer oyun oynamayacaksanız huntsman gibi aşırı pahalı ürünler almanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Eğer oyun oynayacaksanız da kablosuz fare kullanmanızı önermiyorum. Her ne kadar daha rahat hissettirseler de hava aracılığıyla çalıştıkları için kablolular kadar isabetli değiller. Sinyal kayıpları vs oyunlarda yaşamanız ya da ölmeniz anlamına gelebiliyor.

Ürünleri ne sıklıkla ne amaçla kullanmayı planlıyorsunuz?
Klavyeyi genellikle yazı yazmak için kullanacağım. Oyun oynamayacak değilim ancak profesyonel oyuncu olmadığımdan iyi bir kablosuz mouse ile kablolu arasındaki farkı anlayabileceğimi düşünmüyorum. Razer Huntsman'i beğenmemin sebepleri neredeyse bütün kriterlerime uyuyor olması. Şatafatlı değil, çok ses çıkartmıyor, taşınabilir ve kompakt bir tasarıma sahip. Kullandığı switchlerin ömrü 100 milyon basış, o yüzden bu da yüksek bir artı.
Ayırca tuş takımı da ucuz ve kalitesiz ABS değil PBT.
Razer serisi alabilirsiniz. Klavye için Razer Blackwidow Elite RGB mekanik klavye.
Mouse hep razer kullandım ve memnunum. Razer Mamba Elite de mouse için tercih edilebilir.
Yüksek sesli bir klavye istemiyorum zaten ama fiyatına bakarsak bu klavye tek başına 1250TL, kesinlikle fiyatını haketmiyor.
Kendim Logitech g513 kullanıyorum. Daha üst versiyonlarından farkı, klavyenin daha minimalistik ve kompakt bir yapıya sahip olması. Misal, makro tuşları yok.
Bendeki Lineer Switchli olanı. Red switch gibi sessiz.
Ayrıca klavyenin ışıklandırması sadece harf ve sayıların altında olduğundan RGB'si göz almıyor.

En sevdiğim özelliği ise hafızalı süngere sahip bilek desteği. Gerçekten çok rahat ve uzun süreli bir kullanım sunuyor.

Fareyi kendiniz elinize alıp denemeniz gerek. Herkesin el yapısı ve fareden beklediği (alıştığı) ağırlık aynı değil. Ancak görüntü ve kullanıcı dönüşü olarak Corsair Harpoon benim gözüme çarpıyor.
Bu klavye de bir aralar aklımdaydı, tasarımı gerçekten hoş ancak dediğim gibi büyük bir klavye bakmıyorum, %80 boyutunda olması gerekli.
Konuyu kimse duzgun okumamis galiba. Arkadasin istedigi hicbir seyi yerine getiren donanimlar yok attiginiz linklerde.
Beni anladığınız için cidden teşekkür ederim, gerçekten de tam olarak istediğim tarzda bir klavye önerisi alamadım hala.

Dediğim gibi, yüksek ışıklı ve yüksek ışıklı bir klavye kullanamam çünkü migrenim var. Klavyenin büyük ve fazla pahalı olmasını geri plana atarak söylüyorum bunları.
Hocam çok gelişmiş bir paneli mevcut ışık seviyesi ayarlanabilir istediğin tür de her tuşa ayrı renk ataması yapabilirsin.

Bu mouse cidden hoşuma gitti, bir araştıracağım bunu.
Bu klavye de güzelmiş ancak biraz fazla 'şatafatlı' gibi. Işıklandırmasını bayağı miktarda kısma imkanımız varsa iyi olabilir.
Haklısınız hocam. Benim şahsen kullandığım GK70'te Rainbow ve bir diğer mod hariç diğer tüm modlarda ışığını kısabiliyorsunuz. Ancak bu klavyede var mı bilmiyorum. Evet, klavye çok şatafatlı, bu konuda çok haklısınız. Ben direkt aklıma gelen ilk klavyeyi söyledim :/.

Tekrardan dediğim gibi, klavye çok büyük, taşınabilir değil, çok yüksek sesli, PBT tuş takımı kullanmıyor ve çok pahalı.
Haklısınız hocam. Benim şahsen kullandığım GK70'te Rainbow ve bir diğer mod hariç diğer tüm modlarda ışığını kısabiliyorsunuz. Ancak bu klavyede var mı bilmiyorum. Evet, klavye çok şatafatlı, bu konuda çok haklısınız. Ben direkt aklıma gelen ilk klavyeyi söyledim :/.
İncelemelerini izleyeceğim, belki bununla ilgili açıklama bulabilirim. Tuş takımı PBT mi yoksa ABS mi PVC mi yoksa PBT mi onu da öğrenmem gerekiyor.

Tekrardan dediğim gibi, klavye çok büyük, taşınabilir değil, çok yüksek sesli, PBT tuş takımı kullanmıyor ve çok pahalı.

İncelemelerini izleyeceğim, belki bununla ilgili açıklama bulabilirim. Tuş takımı PBT mi yoksa ABS mi PVC mi yoksa PBT mi onu da öğrenmem gerekiyor.
Tuş takımı hakkında bir bilgim yok, ama ses örneği atabilirim isterseniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı