1500X ve 1050 Ti Sisteme Dark 600W PSU Yeterli mi?

revo61

Kilopat
Bilgisayarımdaki donanımsal sorunu bulabilmek için konuyu açtım. Aşağıdaki PSU sistemim için yeterli mi?
  • 1050 Ti ekran kartı
  • 1500X işlemci
  • 8 GB RAM
  • B350M anakart
  • 1 TB sabit disk

DKCHSENTINEL600-icgorsel-02.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Rahatlıkla yeterli, fazla bile gelir. Dark PSU konusunda nasıl çok emin değilim ama iyi markalar kısmında yer veremeyiz sanırsam. FSP, EVGA, Corsair, Cooler Master, Silverstone, Seasonic, High Power gibi markalara yönelebilirsiniz. 500-550W bir PSU da yeterli olur.

Rahatlıkla yeterli, fazla bile gelir. Dark PSU konusunda nasıl çok emin değilim ama iyi markalar kısmında yer veremeyiz sanırsam. FSP, EVGA, Corsair, Cooler Master, Silverstone, Seasonic, High Power gibi markalara yönelebilirsiniz. 500-550W bir PSU da yeterli olur.

Hocam fazla bile gelir derken bir başka konu açtığımda tek kanaldan 200W verdiği için yetersiz demişlerdi. Benim bilgisayarımda oyun oynarken donma, resetleme, kapanma gibi sorunlar var tüm ısı değerleri normal iken durumum bu. Bende PSU mu acaba diye düşündüm.

Hocam fazla bile gelir derken bir başka konu açtığımda tek kanaldan 200W verdiği için yetersiz demişlerdi. Benim bilgisayarımda oyun oynarken donma, resetleme, kapanma gibi sorunlar var tüm ısı değerleri normal iken durumum bu. Bende PSU mu acaba diye düşündüm.

Güç kaynağınız bu sistemi beslemek için yeterli. Tek kanal değil de çift kanaldan güç veriyor, bu kısmı sonradan farkettim. 80+ sertifikası yok sanırım PSU'nun ama yine de yeterlidir. 1050 Ti çok düşük güç tüketimine sahip bir kart zaten. Güç kaynağında farklı bir sıkıntı varsa, farklı bir bileşende veya kabloda farklı bir sıkıntı varsa o ayrı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı