150TL termal macun önerisi

• Konuyu başlatan xaad
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.274
Laptop kullanıcısı olduğum için çok denemem oldu ancak Cooler Master Mastergel Maker Nano'dan daha iyisini henüz görmedim. Şimdi yenisi de çıkmış galiba ama hiç düşünmeden alacağım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Master Gel vs. hepsinin neredeyse değerleri birbirine yakın sıcaklıkta. Geçen gün baya bir araştırdım ve sonuç olarak 4 gr Arctic MX-4 almaya karar verdim. master serisi iyi ama biraz para tuzağı gibi özellikleri. Eğer alabiliyorsan Thermal Grizzly Kryonaut al ki tr de bulman imkansız gibi. Ben Thermal Grizzly sıvı metal uygulayana kadar MX-4 aldım GS73VR 6RF notebookuma sana da öneririm. En ucuza satıldığı yer Webdenal.com. 4 gr almanı tavsiye ederim 2 grama oranla daha mantıklı.

Maker bulursun TR'de ama maliyeti gereksiz yüksek olur değmez. Ki kullanacağın bişeşeni söylememişsini, paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
Ryzen 3 2300x 3.9ghz boostlayıp kullanmayı düşünüyorum b450m s2h anakart ile

Laptop kullanıcısı olduğum için çok denemem oldu ancak Cooler Master Mastergel Maker Nano'dan daha iyisini henüz görmedim. Şimdi yenisi de çıkmış galiba ama hiç düşünmeden alacağım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Laptop ısısı konusunda benimde ciddi sorunlarım var 10 ay önce termal macunu yeniledim 20 TL'lik ucuz bir macundu adı sanırım Ti mesh gibi bir şeydi.Şu an bilgisayar nette birkaç sekme sonrası 75-80 civarlarında geziyor bosta 65 civarı. Fanını macun uyguladığımda temizlemiştim.Ne dersiniz başka macun daha mı faydalı olur?

Ryzen 3 2300x 3.9ghz boostlayıp kullanmayı düşünüyorum b450m s2h anakart ile
S2H anakart OC için iyi bir anakart. MX-4 öyle bir işlemcide işini görecektir o kadar para vermene gerek yok. o parayı kenara koyup ilerde 3500X 2500X alabilirsin.
Laptop ısısı konusunda benimde ciddi sorunlarım var 10 ay önce termal macunu yeniledim 20 TL'lik ucuz bir macundu adı sanırım Ti mesh gibi bir şeydi.Şu an bilgisayar nette birkaç sekme sonrası 75-80 civarlarında geziyor bosta 65 civarı. Fanını macun uyguladığımda temizlemiştim.Ne dersiniz başka macun daha mı faydalı olur?
Bende sıcaklık yükseliyor ama bu denli değil ki zaten düzgün sürersen 20 30 tl civarı macunda böyle bi sıkıntı yaşamazsın. Tavsiyem yeniden düzgün macun sürmen. Eğer yine aynı sonucu alırsan fan değişimi demektir.

Açıkçası kendi bilgisayarımda adını bilmediğim hiç bir macun kullanmadım. Fark edeceğini düşünüyorum tabiki ama boşta ucuz macunla 65 derece ise iyisiyle gidip de 30 olmayacaktır. Ama macun yenileme aralıklarınız büyük ölçüde uzayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı