Aileniz aslında bir bakıma haklı hocam şehir dışında okumak bayağı tuzlu özellikle İstanbul gibi bir yerde ateş pahası desem yanlış olmaz Rus romanında yaşarsınız şakasız bende İstanbul'dayım gerekmediği sürece dışarı çıkmıyorum asosyal oldum denebilir artık çünkü ne zaman çıksam 5000-7000 rahat harcıyorum kıyafet alıyorum bir ayakkabı 4000 TL düşünün artık üniversitede 1 sene aynı ayakkabıyı mı giyeceksiniz veya aynı tişörtü mü okurken bir de çalışmanız gerekiyor geçinmeniz için maalesef aile yanı avantajları çok kıyafetinizi ayakkabınızı onlar alır genelde aç kalma derdiniz olmaz ama farklı şehirde bunları düşünmek zorundasınız kız arkadaşız olsa bile öğrenci adamsınız daha kendinize zor yetiyorsunuz oda elden gider aile yanındaki adam kız arkadaşıyla gezer istediğini yapar ama siz yapamazsınız çünkü anca kendinize yetebiliyorsunuz ama aile yanı dezavantajları özgür olamazsınız hayatı öğrenemezsiniz ev geçindirmeyi bilmezsiniz bence bunlar dezavantajları eğer aileniz baskıcı değilse giriş çıkış saatinize karışmıyorsa eve bence aile yanı direk çünkü şehir dışında hem yurtta kalacaksınız bir de yurda geç giderseniz sıkıntı çıkarıyorlar bu yurttan atılmaya kadar gidiyor bunun yanında hem okula gideceksiniz hem çalışacaksınız yaşamak için çok zor acı gerçekler artık bunlar çoğu genç artık aile yanında okuyor ekonomik nedenlerden dolayı zaten günümüzde şehir dışında okumak artık çok lüks özellikle İstanbul gibi bir yerde yine de sizin kararınız hayat sizin hayatınız.