15k bütçeyle V15 G3 aba (R7 5825U) alınır mı?

Bütçe
15K
Makaleler
18
Bu fiyata başka 16GB/512GB olup da bu CPU ile gelen bilgisayar görmedim. Intel olan bilgisayarları da yine bu konfigurasyonla görmedim. Cihazla ilgili bilgisi olanlar yazsın. Benzer cihaz görsem direkt buraya koyardım.

Alma amacım sadece masaüstünden laptopa geçmek. Genel olarak günlük kullanım yazılım ufak oyunlar vs. 2200G ile yapılacak işleri yapsa yeter yani.
Mesela R5 7520u uymuyor buna, 610M APU ile geliyor.

Bu cihaz işlemci olarak güçlü evet, fiyatı da bence uygun ama bu işte bir terslik mi var yoksa olması gereken mi bu, ayrıca bir sorunu var mı?

Altarnatif cihaz varsa atabilirsiniz. Mantıklıysa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bilmiyorum ama cihaz çok hoşuma gitti. Senin hatta benim bile işimi görebilecek bir cihaza benziyor. TN ekranı var benim kullandığım IdeaPad 5 Ryzen 5 5500U gibi. Dışarıda kullanımda belki parlaklığı kısık gelebilir ama bütçeye göre normal bence. Onun dışında yükseltme imkanları gayet güzel duruyor. İncehesap'ın indirimli zamanlarına denk geldin sanırım.

@Ambrosia almadım bi yaklaşık 10 anlayan kişiye sordum hepsi ortak olarak bilmiyorum dedi.

Cihaz hakkında tecrübesi olan kişi var mı cidden merak ediyorum. Doğru düzgün tam bu model üzerine inceleme göremedim.
Neden bilmiyorum ama cihaz çok hoşuma gitti. Senin hatta benim bile işimi görebilecek bir cihaza benziyor. TN ekranı var benim kullandığım IdeaPad 5 Ryzen 5 5500U gibi. Dışarıda kullanımda belki parlaklığı kısık gelebilir ama bütçeye göre normal bence. Onun dışında yükseltme imkanları gayet güzel duruyor. İncehesap'ın indirimli zamanlarına denk geldin sanırım.

Hocam sizdeki cihazla çok yakındır kasası zaten. Sizdekinin pili ne kadar gidiyor? Normalde 5500Ulu cihazlar da var ama bu fiyata geliyor nerdeyde bu konfigurasyonla. Cihaz tam dolu geliyor. Aynı fiyata daha güçlü almış olunuyor.
Sanırım indirimi gitmeden alacağım.

@Ambrosia almadım bi yaklaşık 10 anlayan kişiye sordum hepsi ortak olarak bilmiyorum dedi.

Cihaz hakkında tecrübesi olan kişi var mı cidden merak ediyorum. Doğru düzgün tam bu model üzerine inceleme göremedim.

Hocam sizdeki cihazla çok yakındır kasası zaten. Sizdekinin pili ne kadar gidiyor? Normalde 5500Ulu cihazlar da var ama bu fiyata geliyor nerdeyde bu konfigurasyonla. Cihaz tam dolu geliyor. Aynı fiyata daha güçlü almış olunuyor.
Sanırım indirimi gitmeden alacağım.
Ben Fedora kullanıyorum. Pil genelde kullanıma göre ortalama 6 saat veriyor herhalde yarın full derste olacağım senin için ortalama bir değer söyleyebilirim. Ben 2 sene önce aldım tabii ama genel anlamda 6-8 saat arası günlük kullanım alıyordum ben.

Hocam cevap verdiğiniz için teşekkürler. Hocam peki yükte ne kadar ısınıyor ve en büyük ne yapmıştınız yüke bindirecek?
Turbo Boost'ta oyunlar oynadım mesela gerçekten bende ki modelde mi sorun vardı bilmiyorum ama 98 dereceleri işlemci hız kısıyordu mesela. Sonra Turbo Boostu kapatınca 4.0Ghz boost değeri 2.1 Ghz Base Clock değerine yükseliyor maksimum. Ki ben zamanında Visual Studio 2022, Studio Code vs. kullandım Python, C# projeleri yaptım keza Linux'ta da Rust, C, C++ arası git gel eğitimler ve gelecek projelerim var turbo boost kapalı halde sorun yaşamadım. Gerçekten Turbo Boost'un kapalı oluşundaki performans farkını hissetirecek bir şey yapacaksanız da ben Ryzen Controller'i kullanmıştım sıcaklığı 80 85 dereceye sabitlediğimde makine 3.3Ghz -3.5 Ghz arası çalışıyordu. Ki bence fabrikadan sürülen termal macunumun kalitesiz olduğunu düşünüyorum.

@Akif9748 3 saate yakın bir sürede bataryanın %44'ünü kullanmış bulunmaktayım dediğim gibi ortalama da 6-8 saat arası çıkıyor tabii bunun yanında bataryanın 2 senelik olması bir etken olabilir. Ekstra olarak şunu söylemeliyim ki Linux dağıtımları benim laptobumda daha fazla şarj yiyor. Windows'ta iken daha fazla süre gidiyordu batarya ha benim için sorun değil taş çatlasın 45 dakikayı geçmiyor bu fark.
Wi-Fi+BT kulaklık %100 parlaklık ve Linux'ta güç tutumu seçeneği ile kullandım.
Gnome ile ilgili Dash to Dock, Blur My Shell eklentileri yüklü. Onun dışında CPU vs. ile ilgili özel bir ayar yok. İstenirse yapılan işleme bağlı çekirdekleri kapatıp biraz daha fazla süre alabilirdim çünkü Firefox üzerinden ders yapıyorum. Ryzen 5 5500U'ların çekirdekleri bile güçlü yarısını kapatsam bile Visual Studio Code'de bir şeyleri çalıştırmak zor olmazdı.

Son düzenleme:
@Jobs hocam teşekkürler. Laptobu bugün almayı düşünüyorum ama hala farklı altarnatif var mı diye düşünüyorum. Tam zaten girdiğimde geri zam yemiş. Bakacağım şimdi.

Hocam şimdi bir tane alacağım da aynı cihazın I5 1235U olanı var. Sizce hangisi alınmalı?
Fiyatları çok yakın zaten bi son karar vereyim dedim.

Son düzenleme:
Ryzen 7 5825U'nun işlemci olarak daha güçlü olduğunu düşünüyorum. i5 1235U daha çok Ryzen 5 5625U ile kafa kafaya gibi. i5 1235U işlemcinin DDR5 desteği dışında çok öne çıkan bir özelliği yok gibi.

@Ambrosia ve @Jobs hocalarım, V15 G3 ABA cihazı satın aldım. Kararsızlık vs etkenlerden ötürü geciktim biraz. 15 bine aldım. Bütçeye uygun bu güçte başka cihaz yoktu. Geldiği zaman hem buraya yazacağım hem de yeni bir konu açıp tanıtmayı, incelemeyi, bilgi vermeyi düşünüyorum. Performans, ısı, ve pil ömrü ile ilgili.
Cihaz ile ilgili hiç adam akıllı inceleme bulamadım neticede. Bari ilk olsun.
@Jobs hocam size de çok teşekkür ederim. Tahminimce sizinkinden biraz daha serin çalışır gibime geliyor. Fabrika TDW verilerine göre ama gelince göreceğiz. Arkadaşımda da 5500u (aspire 7 3050) vardı o da böyle yapıyordu, rami 8den 16ya çıkardığında baya ısınmaya başlamıştı. Çözüm olarak CPU max kullanımı yine dediğinize benzer fakat %99a sınırlamıştı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı