15k bütçeyle V15 G3 aba (R7 5825U) alınır mı?

Bütçe
15K
@Ambrosia ve @Jobs hocalarım, V15 G3 ABA cihazı satın aldım. Kararsızlık vs etkenlerden ötürü geciktim biraz. 15 bine aldım. Bütçeye uygun bu güçte başka cihaz yoktu. Geldiği zaman hem buraya yazacağım hem de yeni bir konu açıp tanıtmayı, incelemeyi, bilgi vermeyi düşünüyorum. Performans, ısı, ve pil ömrü ile ilgili.
Cihaz ile ilgili hiç adam akıllı inceleme bulamadım neticede. Bari ilk olsun.
@Jobs hocam size de çok teşekkür ederim. Tahminimce sizinkinden biraz daha serin çalışır gibime geliyor. Fabrika TDW verilerine göre ama gelince göreceğiz. Arkadaşımda da 5500u (aspire 7 3050) vardı o da böyle yapıyordu, rami 8den 16ya çıkardığında baya ısınmaya başlamıştı. Çözüm olarak CPU max kullanımı yine dediğinize benzer fakat %99a sınırlamıştı.
Bence de serin çalışır gibi o kasa benimkinden daha iyi olacak diye düşünüyorum. Kararsızlıktan fiyatın artmasına üzüldüm inşallah pişman olmaz uzun süreli kullandığın bir cihaz olur. Arkadaşınızda Turbo Boost'u performans gerektirecek şeylerde benim gibi Ryzen Controller ile ayarlar yapabilir hocam. Hayırlı uğurlu olsun.

@Jobs hocam sağolun.
Şuan bu mesajı cihazdan yazıyorum. İlk deneyimim güzel, fan açmıyor, BIOS'u son arayüz, kasa beklediğimden daha güzel görünüyor, ve cihaz epey ince. Ayrıca klavyesini normalde küçük enterli bekliyordum (benim kullandığım klavye öyle, alışması zaman almıştı) ama normal çıktı, hoşuma gitti. Klavye demişken hakkını yemeyelim medyalar doğru yerde, kolay erişiliyor.

Tek hoş gelmeyen yanı ekran diyebilirim. Biraz konstrantı eksik gibi.
Şuan kendi hoparlörlerinden şarkı açık, beklemiyordum fazla vereceğini [bu güne kadar gördüğüm laptoplar vermiyordu (monsterler)].

Pilde kullanıyorum şuan, daha tam nasıl bilemiyorum. Daha cihazı fişteyken tam yüke sokmadığım için performansını da tam bilmiyorum, inceleme sırasında belirtirim. Bunlar ilk izlenimdi :)
Bir de alışamamışım böyle bir cihazın bende olmasına, o garip geliyor Windows 11 olunca. Arayüzü 10'a benzeteceğim bazı yollarla.

Donanım olarak da Samsung SSD ile gelmesi şaşırttı. OEM UNION MEMORY falan gelir diye düşünmüştüm. Hız testi yapacağım yine.
SAMSUNG MZAL4512HBLU-00BL2

Kapasite: 477 GB
Biçimlendirilmiş: 477 GB

Bu arada güç planları nasıl işliyor çözemedim. FN + Q bir işe yarıyor, Windowsdakinden bağımsız. Bunu nasıl kontrol ederiz vs onu öğrenmek istiyorum.

@Jobs hocam sağolun.
Şuan bu mesajı cihazdan yazıyorum. İlk deneyimim güzel, fan açmıyor, BIOS'u son arayüz, kasa beklediğimden daha güzel görünüyor, ve cihaz epey ince. Ayrıca klavyesini normalde küçük enterli bekliyordum (benim kullandığım klavye öyle, alışması zaman almıştı) ama normal çıktı, hoşuma gitti. Klavye demişken hakkını yemeyelim medyalar doğru yerde, kolay erişiliyor.

Tek hoş gelmeyen yanı ekran diyebilirim. Biraz konstrantı eksik gibi.
Şuan kendi hoparlörlerinden şarkı açık, beklemiyordum fazla vereceğini [bu güne kadar gördüğüm laptoplar vermiyordu (monsterler)].

Pilde kullanıyorum şuan, daha tam nasıl bilemiyorum. Daha cihazı fişteyken tam yüke sokmadığım için performansını da tam bilmiyorum, inceleme sırasında belirtirim. Bunlar ilk izlenimdi :)
Bir de alışamamışım böyle bir cihazın bende olmasına, o garip geliyor Windows 11 olunca. Arayüzü 10'a benzeteceğim bazı yollarla.

Donanım olarak da Samsung SSD ile gelmesi şaşırttı. OEM UNION MEMORY falan gelir diye düşünmüştüm. Hız testi yapacağım yine.
SAMSUNG MZAL4512HBLU-00BL2

Kapasite: 477 GB
Biçimlendirilmiş: 477 GB

Bu arada güç planları nasıl işliyor çözemedim. FN + Q bir işe yarıyor, Windowsdakinden bağımsız. Bunu nasıl kontrol ederiz vs onu öğrenmek istiyorum.
Öncelikle tekrardan hayırlı olsun. Ekran konusunda TN oluşundan belliydi zaten. Banada Micron SSD ile geldi. Onun dışında FN+Q ile simgelere göre anlarsınız. Ağır olmayan işlerde Pil tasarrufu modunda kullanın cihaz gayet serin çalışıyor. Cihazi beğenmenize sevindim nice güzel işlerle sizle olsun hocam.

@Jobs hocam ekrandaki ikonlardan fark ettim onu, fakat windowsun pil planından bağımsız çalışıyor. Yani oradan değiştirince Windowsdaki değişmiyor. O yüzden biraz tuhaf geldi.
Ben dengelide arkada VSC, spotify ve chrome açıkken 40 derece civarı sabit duruyor bilgisayar.

@Jobs hocam ekrandaki ikonlardan fark ettim onu, fakat windowsun pil planından bağımsız çalışıyor. Yani oradan değiştirince Windowsdaki değişmiyor. O yüzden biraz tuhaf geldi.
Ben dengelide arkada VSC, spotify ve chrome açıkken 40 derece civarı sabit duruyor bilgisayar.
BIliyorum, Lenovo Vantage ve FN ayarı ile ilgili olan programla çalışıyor. Sıcaklık gayet iyi.

@Jobs hocam konstrantı yüzde 150 yaptım, şimdi bi nebze güzelleşti görüntü. Cihaz hakkında hala kararsızım biraz değdi mi diye ama.

Forza Horizon 4 atıp denedim, tuhaf bir biçimde pilde (güç tasarrufu) ve fişte (performans) aynı FPS'yi aldım :)

1080p Low 50-60 FPS arası ve cihaz da ısınmıyor. Yükte 79 gördüm en fazla bu oyunda.

@Jobs hocam konstrantı yüzde 150 yaptım, şimdi bi nebze güzelleşti görüntü. Cihaz hakkında hala kararsızım biraz değdi mi diye ama.

Forza Horizon 4 atıp denedim, tuhaf bir biçimde pilde (güç tasarrufu) ve fişte (performans) aynı FPS'yi aldım :)

1080p Low 50-60 FPS arası ve cihaz da ısınmıyor. Yükte 79 gördüm en fazla bu oyunda.
Alternatif olarak aynı fiyatta bir şey görmedim hocam ben.

Hocam cihazı hala kullanıyorsanız alınırmı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı