Merhaba Technopat ailesi, aşağıda belirttiğim özelliklerde bir sistem toplamayı düşünüyorum. F/P bazında muadil önerilerinizi bekliyorum.
CPU: R5 5600.
GPU: RTX 3060 Ti veya 3060. (ikinci el almayı düşünüyorum ancak kararsızım)
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM: Kingston furry RGB 16 GB 3600 MHz. (8x2)
Kasa: MSI MAG Vampiric 100l ATX.
M.2 SSD: Hangi markayı tam olarak tercih edeceğimi bilmiyorum ancak eski sistemden kalan 480 GB SSD ile 1 TB HDD mevcut ancak M.2 SSD şart.
PSU: Gigabyte GP-P650B 650W (olumsuz yorumlar okudum 3060 veya 3060 Ti için 550-600W PSU yeterli olur mu)
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Intel topla anakartına 500-1000 daha ver Intel al ama tabii ki senin kararın para senin paran sonuçta ben sana Ryzen toplamaman gerektiğini söyler geçerim iş sana düşmüş hayırlı olsun şimdiden.
Hazır sistemleri inceledim AMD ekran kartı mecbur kalmadıkça kullanmak istemiyorum. Yıllardır AMD'nin yazılımsal saçmalığı ile boğuştum NVIDIA'ya geçmek en doğrusu geliyor.
Hazır sistemleri inceledim AMD ekran kartı mecbur kalmadıkça kullanmak istemiyorum. Yıllardır AMD'nin yazılımsal saçmalığı ile boğuştum NVIDIA'ya geçmek en doğrusu geliyor.
Ön yargı diyelim. RX 570 de WattMan hataları oyun ortasında crash yemeler yüzünden AMD'den bezmiştim açıkçası. Birkaç inceleme izledim dediğiniz gibi daha iyi bir kart gibi sanırım 650W ya da 700W PSU bu sisteme yeter
Ön yargı diyelim. RX 570 de WattMan hataları oyun ortasında crash yemeler yüzünden AMD'den bezmiştim açıkçası. Birkaç inceleme izledim dediğiniz gibi daha iyi bir kart gibi sanırım 650W ya da 700W PSU bu sisteme yeter.
Hocam seneler sonra sistemi yükseltmeye fırsatımız olmuş 4 senedir aynı kart 6 senedir aynı işlemciden sonra doğal olarak alışkanlıklar tecrübeler önyargıya sebep oluyor. Eğer indirimden yakalayabilirsem alacağım bu gece. 0 yeni garantili ürün sonuçta.