16-17 bin TL arası sistem önerisi

• Konuyu başlatan oenN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 847

oenN

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi, aşağıda belirttiğim özelliklerde bir sistem toplamayı düşünüyorum. F/P bazında muadil önerilerinizi bekliyorum.

CPU: R5 5600.
GPU: RTX 3060 Ti veya 3060. (ikinci el almayı düşünüyorum ancak kararsızım)
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM: Kingston furry RGB 16 GB 3600 MHz. (8x2)
Kasa: MSI MAG Vampiric 100l ATX.
M.2 SSD: Hangi markayı tam olarak tercih edeceğimi bilmiyorum ancak eski sistemden kalan 480 GB SSD ile 1 TB HDD mevcut ancak M.2 SSD şart.
PSU: Gigabyte GP-P650B 650W (olumsuz yorumlar okudum 3060 veya 3060 Ti için 550-600W PSU yeterli olur mu)

Intel topla anakartına 500-1000 daha ver Intel al ama tabii ki senin kararın para senin paran sonuçta ben sana Ryzen toplamaman gerektiğini söyler geçerim iş sana düşmüş hayırlı olsun şimdiden.

Peki ama neden? Şuan için intel işlemci bütçe aşıyor birini yükseltirken diğerini kısmak zorunda kalıyorum.

Hazır sistemleri inceledim AMD ekran kartı mecbur kalmadıkça kullanmak istemiyorum. Yıllardır AMD'nin yazılımsal saçmalığı ile boğuştum NVIDIA'ya geçmek en doğrusu geliyor.

Hazır sistemleri inceledim AMD ekran kartı mecbur kalmadıkça kullanmak istemiyorum. Yıllardır AMD'nin yazılımsal saçmalığı ile boğuştum NVIDIA'ya geçmek en doğrusu geliyor.

Sorunlar çözüldü. Bu bütçeye sağlam NVIDIA sistem yok. 6700XT 3060 Ti'den güçlü bir kart.

6000 serisinde öyle bir problem kalmadı. 3060 Ti'dan daha güçlü bir kart varken neden daha güçsüz olan 3060 Ti'ı almayı tercih edersiniz ki?

Ön yargı diyelim. RX 570 de WattMan hataları oyun ortasında crash yemeler yüzünden AMD'den bezmiştim açıkçası. Birkaç inceleme izledim dediğiniz gibi daha iyi bir kart gibi sanırım 650W ya da 700W PSU bu sisteme yeter

Ön yargı diyelim. RX 570 de WattMan hataları oyun ortasında crash yemeler yüzünden AMD'den bezmiştim açıkçası. Birkaç inceleme izledim dediğiniz gibi daha iyi bir kart gibi sanırım 650W ya da 700W PSU bu sisteme yeter.

Hocam eskiler öyleydi böyleydi diye çok fazla ön yargı yapıyorsunuz. Biraz şans verin şu kartlara.

Hocam seneler sonra sistemi yükseltmeye fırsatımız olmuş 4 senedir aynı kart 6 senedir aynı işlemciden sonra doğal olarak alışkanlıklar tecrübeler önyargıya sebep oluyor. Eğer indirimden yakalayabilirsem alacağım bu gece. 0 yeni garantili ürün sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı