16-17 bin TL sistem toplama

peki teşekkür ederim

Peki teşekkür ederim.

Sana şunu söyleyebilirim, o kadar parayı 1050 karta vermek anlamsız ve aptalca olmuş, 1650 alabilirdin biraz daha ekleyip, ayrıca şu yılda sistem toplamak değil de hazır sistem almak daha mantıklı... Ve o paraya 3060 desktop, laptop vs. iki türden de bir sürü var. Masaüstü şartsa hazır sistem al dizüstü alacaksan Tulpar T7 22.1 , Asus ROG Zephyrus gibi bilgisayarlara göz atabilirsin.

17bin TL yazmışsın ve hala Ryzen 5, GTX 1050 Ti diyorsun. GTX 1050 Ti iade edebiliyorsan et. Ekran kartına da azıcık para ayır. 3000TL nedir? Sistemin pahalı olmasının asıl nedeni ekran kartıdır. Ve sen ekran kartını ucuz seçtiğin halde diğer parçalara acayip paralar harcamışsın. Ekran kartı, işlemci ve RAM'i ilk önce kaliteli seçeceksin. Sonrasında diğerlerini paranın yettiği kadar seçeceksin. İşlemciyi pek bilmiyorum belki güzeldir. Ama GTX 1050 Ti'ın ne olduğunu biliyorum. İlla GTX 1050 Ti ile sistem kuracaksan 17 bin TL harcama bari. 6-7 bin arası sana yeter. Hadi bilemedin 8 bin. Fazlası israf. Bana göre 6 bin bile 1050 Ti için israf. Bunun içine ekran kartının fiyatını da dahil ederek diyorum. 1050 Ti ile sistem kurmak istiyorsan yeni bir konu aç. Elimde GTX 1050 Ti var. Buna göre sistem kurmak istiyorum de.

YouTube'da bir tane adam var. Adam birkaç ay evvel RTX 2060'lı sistemi 8000 TL'ye topladı. Reklam olmasın diye adını yazmıyorum. Şu an bile RTX serisinden bir ekran kartı ile o fiyatlara sistem toplayabilirsin.

Evet 1050 ekran kartı seçimi hatalı olmuş ve düzelttim. Masa üstü şart hazır sistemlere göz atıyorum fakat istediğim bileşenlerle kurulu sistem bulamadım bu yüzden konu açtım.

Evet 1050 ekran kartı seçimi hatalı olmuş ve düzelttim. Masa üstü şart hazır sistemlere göz atıyorum fakat istediğim bileşenlerle kurulu sistem bulamadım bu yüzden konu açtım.
Yukarıda attığım sistemi inceleyebilirsin.

O para varken bende. Böyle bir hazır sistem alırım. Tabii bu örnekler değişir. Bende daha ekran kartı almadım. Eski ekran kartımı kullanıyorum. 10 k ekran kartıma versem 3060 senin 5600'lü sistemden çok daha iyi olan bir sistemim olacak. Kasa ve Power satın alınmamış haliyle. 17 k ya benim sistem Power'sız ve kasasız gelmiş olacak. Hesabını yaparken bence yanlış yapmışsın. Ekran kartını iade ed. Elinde kasa varsa onu da iade ed. Kasaya harcadığın parayı elinde bulunan kasaya sıvı soğutma al. Ben 5600'ü stok fanla kullanıyorum. Herkes kullansın demiyorum diyemem. Bütçeyi daha faydalı harcama taraftarıyım.

3 bin TL monitör için yani sistem için ayrılan bütçe 14 bin TL. Evet 1050 Ti seçimim hatalı olmuş bende hemen ürünü iade ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…