Çözüldü 16+8 RAM kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alionerxos

Femtopat
Daha fazla  
Hocalarım sorum şu, ben APU sistem kullanıyorum ve bildiginiz gibi APU sistemlerde Dual channel RAM takılması daha iyi performans vermesi anlamına geliyor bu yüzden RAM takviyesi yapmaya karar verdim. Şimdi benim RAM 8 GB, 2666 MHz, DDR4, CL16 değerlerinde. Ben buna değerleri aynı 8 GB fakat farklı marka RAM mi takmalıyım yoksa yine değerleri ayni 16 GB farklı marka RAM mi takmalıyım?
Demek istediğim şey şu, 8+16 GB RAM sıkıntı çıkarır mı?
Şimdiden teşekkür ederim.

2x8 kullan ben 32 + 8 kullanıyorum Dual channel algılamıyor. Farklı oldugu için.

Markası nedir?

2. RAM'i takmanızın boyut hariç getirisi olmaz. Performans artmaz.
IMG_20230510_225525.jpg bu benim şuan bilgisayarımda takılı olan ram

IMG_20230510_225555.jpg bu ayni değerdeki farklı marka 8gb ram
IMG_20230510_225539.jpg bu da 16gb olan

Bunların arasında seçim yapmam gerekiyor karar veremedim.

Markası nedir?

2. RAM'i takmanızın boyut hariç getirisi olmaz. Performans artmaz.
Benim amacım genel olarak oyunlar için performans arttırmaktı eğer 8+16 yaparsam performans artmaz ama 8+8 yaparsam artar yanlış anlamadım değil mi

Aynı markayı bulamıyorum fakat değerleri aynı olan bir 8 bir de 16 bulmuştum teşekkür ederim :)

Dual channel algılamaması sorun yaratıyor mu peki
hayır sorun yaratmıyor. sadece Oyunda ekstra fps almıyorum. drop sorunları çözülüyor bazı oyunlarda.

Son bir soru soracaktım. 2 adet Single RAM alsam Dual olarak çalışır mı acaba? Performans artışı olur mu yani.

Biraz araştırdım çalışır hocam ama ikisi uyumlu aynı marka ve aynı seri olsun yani 2 tane 8 GB almalısın gidip bir 16 GB bir de 8 GB alırsan çalışmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı