16:9 vs 21:9 monitör

16:9 iyidir, 21:9 özellikle eski oyunlarda problem yaratabilir, 16:9 videoları izlerken kenarlarda Black barlarla izlersin vs. vs.

Blackbar yerine farklı uygulamlar açar. Kullanım amacı o zaten 21:9 un.

Doğrudur hocam. Acayip sarar tahmin edebiliyorum. Ama dediğim olumsuz yönleri de yok değil maalesef.

Ben makarasına söyledim hocam 7/24 film izleyeceği yok tabii. 2017 zamanlarında İnternet kafede ben Fortnite akarken yandaki abinin CS1.6 oynadıgı gibi sadece hikayeli oyunlara sardım. (yaslandık galiba) O yüzden bu monitör tam benlik. Konu sahibide benim gibi düşünüyorsa alabilir.

Hocam 21:9 monitörün ne gibi olumsuz yönü var?

Üstte yazdılar zaten. Sürekli CS, Valorant gibi oyunlar oynuyorsan öneremeyiz. Ama internette takılıyorsan, dizi film izliyorsan, hikayeli oyunlar oynuyorsan yani yaşlandıysan çok tatlı gelir.

@ozerovic

21:9 için yeni oled modelleri bekleyin.

Ocak ayında CES 2026 fuarında lanse edilmesi yüksek olasılık. Düşük ihtimal duyurulmasının gecikip sarkması durumunda olası kötü senaryoda en geç COMPUTEX e kalması ön görülüyor lakin tahminen CES etkinliğinde görürüz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…