16 bin TL'ye ekran kartı ve SSD önerisi

tunahanergin1

Centipat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. Sistemimde ekran kartı, HDD ve SSD harici her şeyden memnunum diyebilirim. Belki de yetersiz veya birbiriyle çok da uyumlu çalışmayan parçalar vardır onları bilemiyorum o yüzden bir yazayım dedim. Ekran kartımdan da memnun değilim diyemem aslında ama hem bozuk (bilgisayar açılırken ekranım çizgi çizgi oluyor sonrasında düzeliyor, sıkıntı monitörde veya kabloda değil ve ekran kartım harici her parçamı değiştirdim) hem de yükseltmek istiyorum. Kafamdaki plan 4060 ve 1TB SSD almak. Bütçe 16000 diyebilirim. Önerilerinizi veya varsa yanlışım doğrusunu dinlemek isterim.

Sistemim:

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: Prime B450-A II.
32 GB RAM: 2X Kingston Beast KF432C16BB/16TR 16 GB DDR4 3200 MHz CL16 RAM.
SSD: Samsung SSD 860 EVO 500GB.
HDD: Toshiba hdwd110.

Haba. Sistemimde ekran kartı, HDD ve SSD harici her şeyden memnunum diyebilirim. Belki de yetersiz veya birbiriyle çok da uyumlu çalışmayan parçalar vardır onları bilemiyorum o yüzden bir yazayım dedim. Ekran kartımdan da memnun değilim diyemem aslında ama hem bozuk (bilgisayar açılırken ekranım çizgi çizgi oluyor sonrasında düzeliyor, sıkıntı monitörde veya kabloda değil ve ekran kartım harici her parçamı değiştirdim) hem de yükseltmek istiyorum. Kafamdaki plan 4060 ve 1TB SSD almak. Bütçe 16000 diyebilirim. Önerilerinizi veya varsa yanlışım doğrusunu dinlemek isterim.

Sistemim:

GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46ISL8MD8COC) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili https://www.sinerji.gen.tr/sapphire...an-karti-p-49031?utm_campaign=akakce&v=1.71.3 https://www.hepsiburada.com/kingsto...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.70.3 https://www.hepsiburada.com/xpg-gam...-nvme-m-2-ssd-okuma-5000mb-yazma-3200-mb.html

Son düzenleme:
@tunahanergin1 Güç kaynağınız nedir?

4060 Ti tüm dünyada "f/p oranı en kötü kart" olarak anılıyor(hakkında yabancılar yüzlerce video çekti sırf bu konuya değinmek için) 4060 daha mantıklı olacaktır. 3060 güzel kart fakat benim attığım 4060'tan daha pahalı olduğu için mantıksız kalıyor, 4 GB ekstra VRAM var fakat 1080p kartı için gereksiz zaten, DLSS3 daha önemli. 7700XT çok güzel ve ben de düşünüyordum fakat arkadaşın bütçe 16 bin ve SSD'ye parası yetmiyor diye önermedim.

Önceden de attığım bu ekran kartını bir daha öneriyorum, bütçenizin 16 bin olduğunu ve SSD'ye de ihtiyacınız olduğunu varsayarak söylersek, bu konuda şu an parasını en çok hak eden kart bu bence. Yok ben üzerine biraz daha koyar, bütçemi arttırırım diyorsanız 7700XT alabilirsiniz, arkadaşlar onun da linkini attı zaten yukarıya.

@tunahanergin1 Güç kaynağınız nedir?

FSP Hydro M Pro HP2-800M 800 W Power Supply​

Geri kalan bütçeni sadece SSD'ye mi kullanacaksın?

Geri kalan bütçeni sadece SSD'ye mi kullanacaksın?
Evet öyle düşündüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı