16 GB 2x8 DDR4 3200MHz RAM'i yükseltmek saçma olur mu?

AgaRingo

Picopat
Yer
Türkiye
Sistem özelliklerim.
Ekran kartı Zotac GeForce GTX 1650 4 GB GDDR6.
İşlemci AMD Ryzen 5500.
RAM Crucial 16 GB 2x8 DDR4 3200MHz.
SSD Crucial 1 TV P3 serisi 3500 MB SSD.
Anakart Gigabyte B450M K 3600 MHz DDR4.
Sistem özelliklerim bunlar oynadığım oyunları orta grafikta sorunsuz çalıştırıyor ama RAM 32 GB yapsam daha mı güçlü olur PC yoksa gereksiz mi olur?

Sistem özelliklerim.
İşlemci AMD Ryzen 5500.
Sistem özelliklerim bunlar oynadığım oyunları orta grafikta sorunsuz çalıştırıyor ama RAM 32 GB yapsam daha mı güçlü olur PC yoksa gereksiz mi olur?

Çok bir performans artışı olmaz zaten sisteminle oynayabileceğin piyasada ki oyunlar o kadar yüksek RAM isteyen oyunlar olmaz.

RAM ekleyeceğine işlemcini 5500'den 5600 yapabilirsin, ekran kartını ikinci elden rx 6600 yapabilirsin.

Sistem özelliklerim.
İşlemci AMD Ryzen 5500.

RAM sıkıntınız var mı? Soru orada başlıyor oyunlar için 16 GB RAM yetersiz değil evet 32 daha iyi olur ama zaten 2x8 olduğu için sizinki iyi durumda RAM yerine CPU-GPU yükseltmesi yapabilirsiniz veya ihtiyacınız varsa HDD-SSD falan alabilirsiniz çünkü o sistemde 32 GB RAM'e çok ihtiyaç olmaz eğer 3D uygulamalar kullanmıyorsanız

Sistem özelliklerim.
İşlemci AMD Ryzen 5500.

Gereksiz dostum. Zaten çift kanal RAM de kullandığın için FPS artışı zaten yapıyor
Ekran kartını yükseltir işlemciyi de yükseltirsen 32 yap
Şu an gerek yok gibi.

Herhangi yapacağın bir upgrade senin için zarar olur. Sistemini değiştirmek upgradden çok daha iyi bir çözüm olacak. Köklü değişiklikler yapmadığın sürece gözle görülür iyi performanslar elde edemezsin.

Benim de elimde 1050 Ti bir kasa vardı gidip yeni güncel sistem alacaktım upgrade ile uğraşamazdım. Sonuç olarak bana çok pahalı geldi güncel sistemler şuan 50k bu yüzden PS5'e geçtim 20k verdim ve piyasada ki her oyunu rahatça oynayabiliyorum.

Sistem özelliklerim.
İşlemci AMD Ryzen 5500.
gerek yok

Sistemlerden anlamıyorum ondan sordum yardımcı olduğunuz için sağ olun.

Eğer güncel oyunları oynamak istiyorsanız konsollara yönelebilirsiniz. Ya da daha F/P bilgisayarlar var RTX 4060 yada RX serisi gibi düşünebilirsiniz.

Eğer ortalama oyunlar oynuyorum diyorsan bu sistemden devam et hiç zarar etme. Upgrade etmeden gittiği yere kadar devam...

Eğer güncel oyunları oynamak istiyorsanız konsollara yönelebilirsiniz. Ya da daha F/P bilgisayarlar var RTX 4060 ya da RX serisi gibi düşünebilirsiniz.

Eğer ortalama oyunlar oynuyorum diyorsan bu sistemden devam et hiç zarar etme. Upgrade etmeden gittiği yere kadar devam...

İstediğim her oyunu oynuyorum belki seneye hazır sistemlerden alırım teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı