16 GB DDR4 2933MHz vs. 24 GB DDR4 2400MHz

Çift slot daha performanslı olur, bilmeyen zaatlar doluşup "hangi oyun 16 GB istiyor" gibi gereksiz ve boş atıflarda bulunmuşlar.

Yalnız 16+8 Dual Channel olmuyor Flex oluyor ve Dual Channel kadar performanslı olmuyor hatta 16+4 16+8'in 16x1'den performanszız olduğu bile söyleniyor sebebi Dual'daki gibi işi 2'ye bölüşmüyorlar 16 GB tek başına 4/8 GB tek başına iş yapıyor.

Yalnız 16+8 Dual Channel olmuyor Flex oluyor ve Dual Channel kadar performanslı olmuyor hatta 16+4 16+8'in 16x1'den performanszız olduğu bile söyleniyor sebebi Dual'daki gibi işi 2'ye bölüşmüyorlar 16 GB tak başına 4/8 GB tek başına iş yapıyor.
Yüce rabbim sonunda bir umut ışığı gönderdi.

Bence iki tane 16 GB RAM olsaydı frekanslar falan ayarlanıp tek slot 16 GB ramden daha iyi olabilirdi. Fakat farklı GB kapasiteli iki ram pek bişey kazandırmaz gibi geliyor sisteme. Tabi bu benim görüşüm 😅

Biz ne dedik en düşük frekans değerini baz alır demedik mi ? Sen benden farklı ne söyledin şimdi ?

2933 MHZ kullanmak varken ne diye 2400 kullansın hangi akıl işi bu yöntemi önerir. Bocalar diyen kişi benim nerden bildiğimi söyleyim. 2933-2400 MHZ bu zaten yeterlidir.
Ben senin mesajındaki yanlış bilgiyi nereden öğrendiğini merak ettim. Adamın elinde zaten varmış, 1-2 FPS için cebinden 300-400 lira mı çıksın? Forumda yeni RAM alanların %75'i böyle kullanıyor, farklı MHz, şu ana kadar hiç sorun yaşayan görmedim. Senin istediğin başka bir 2933 MHz RAM alması mı? Pardon ya, unutmuşsun galiba para verip de çalışmama ihtimalini. Elinde varken denesin, voltaj değerleri, çipi farklı olduğu için çalışmayadabilir.

Ben senin mesajındaki yanlış bilgiyi nereden öğrendiğini merak ettim. Adamın elinde zaten varmış, 1-2 FPS için cebinden 300-400 lira mı çıksın? Forumda yeni RAM alanların %75'i böyle kullanıyor, farklı MHz, şu ana kadar hiç sorun yaşayan görmedim. Senin istediğin başka bir 2933 MHz RAM alması mı? Pardon ya, unutmuşsun galiba para verip de çalışmama ihtimalini. Elinde varken denesin, voltaj değerleri, çipi farklı olduğu için çalışmayadabilir.
Heryeri araştırabilirsin. Farklı mhz ramler hem masaüstünde hem de laptoplarda tavsiye edilmeyen bir durumdur.

Arkadaşlar 16x1 RAM 16+8'den daha performanslı sebebi ise 16+8 Dual değil Flex çalışıyor işleri 2'ye bölmüyor 16 tek başına 8 tek başına iş yapıyor. 3-5FPS artar deyip durmayın.
Genelleme yapmayınız, konuda sadece tek kişi 3-5 FPS artar dedi. Ayrıca sadece 1 kere dedi.
Heryeri araştırabilirsin. Farklı mhz ramler hem masaüstünde hem de laptoplarda tavsiye edilmeyen bir durumdur.
Kaynak verir misiniz mesela? Galiba boşuna yapmışlar şu en alt frekansa uyarlama sistemini, çünkü hep aynı MHz değerlerine sahip RAM almalıyız ya. Sadece MHz'e bakmak yanlış. RAM'lerde kullanılan çipler ve voltaj ne güne kaldı? Niye hiç onlara bakmıyorsunuz? MHz'den daha önemli bir konu.

Yalnız 16+8 Dual Channel olmuyor Flex oluyor ve Dual Channel kadar performanslı olmuyor hatta 16+4 16+8'in 16x1'den performanszız olduğu bile söyleniyor sebebi Dual'daki gibi işi 2'ye bölüşmüyorlar 16 GB tek başına 4/8 GB tek başına iş yapıyor.
Yine araştırma yoksunu zaatlar toplanıp bir kaç satırlık bilgileri ile bir şeyleri ifade etmeye çalışıyor. Keşke biraz araştırma yapıp argümanlar ile konuşsalar. Aşağıya testleri bırakıyorum umarım farkı anlarsın. Üstelik çift slottan kastım dual channel değil, bildiğimiz 2 adet belleğin olmasıydı. Her çift slot olan dual channel mı oluyor zeki arkadaşım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biz ne dedik en düşük frekans değerini baz alır demedik mi? Sen benden farklı ne söyledin şimdi?

2933 MHz kullanmak varken ne diye 2400 kullansın hangi akıl işi bu yöntemi önerir. Bocalar diyen kişi benim nereden bildiğimi söyleyim. 2933-2400 MHz bu zaten yeterlidir.

Hocam peki tek slot 16 GB GHz 2933 mü daha verimlidir 2x8 GB 2933 mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı