16 GB DDR5 RAM 2025 yılında yeterli mi?

wreksia

Centipat
Yetmez ise artıracağım arttırmış iken 32'ye çıkarmayı düşünüyorum.

Hem oyun oynuyor hemde kodlama öğrenmeye çalışıyorum

Oyun açtığımda 13 14 GB buluyor çünkü.

Muhtemelen evet, yeterli olur ancak burada önemli olan RAM'den çok diğer bileşenler (Ekran kartı, işlemci vs.).
Yine de uyguna geliyorsa elbette alınabilir. Sonuçta uzun vadede işinize yarayacaktır.

Normalde yeterli fakat yavaş yavaş yetmemeye başladı. 32 GB en ideal seçim olur.

Sadece oyun oynanacak ise yeterli. Kodlama da profesyonel olmadığını varsayıyorum kodlama konusunda 8 bile yeterlidir. Günümüz oyunları 16 GB RAM'e göre optimize çalışıyorlar daha çok, bundan ötürü de 32'ye geçseniz dahi şu an performans farkı olmayacaktır.

Sadece oyun oynanacak ise yeterli. Kodlama da profesyonel olmadığını varsayıyorum kodlama konusunda 8 bile yeterlidir. Günümüz oyunları 16 GB RAM'e göre optimize çalışıyorlar daha çok, bundan ötürü de 32'ye geçseniz dahi şu an performans farkı olmayacaktır.

Hocam zaten 2 GB RAM Windows kullanıyor geriye 14 GB kalıyor akıcı ve güzel grafikli oyunlar için biraz vasat kalıyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar sanırsam bir ay gibi Bir süre içerisinde 32 yapmaya çalışacağım fakat aynı marka olması zorunlu mu yoksa farklı alsam sorun çıkarır mı?

Hocam zaten 2 GB RAM Windows kullanıyor geriye 14 GB kalıyor akıcı ve güzel grafikli oyunlar için biraz vasat kalıyor.

Kendim şahsen Cyberpunk oynayan birisiyim 16 GB RAM kullandığım zamanlarda bellek 14 GB kullanıma sahipti, 64 GB RAM'e geçtim kullanım gala aynı 14 GB küsur. FPS olarak ise eski RAM'lerden daha hızlı ve daha düşük gecikmeli RAM aldığım için düşük bir miktar FPS artışı söz konusu 1-3FPS taş çatlasın. Diğer oyunlar için de geçerli World of Tanks, backrooms vb. birçok oyun. RAM belleklerimi 16 GB'den fazla kullanan tek uygulama GameLoop idi o da optimizasyonu iğrenç olduğundan böyle davranıyor. 64Gb bellek kullanma sebebim render almak. Yüksek kalitede render için 16GB değil 32GB bile taşıyor sistem çöküyordu.

Kendim şahsen Cyberpunk oynayan birisiyim 16 GB RAM kullandığım zamanlarda bellek 14 GB kullanıma sahipti, 64 GB RAM'e geçtim kullanım gala aynı 14 GB küsur. FPS olarak ise eski RAM'lerden daha hızlı ve daha düşük gecikmeli RAM aldığım için düşük bir miktar FPS artışı söz konusu 1-3FPS taş çatlasın.

Hocam zaten 4 GB RAM'iniz yoksa büyük bir seviyyede FPS artışı gözükmüyor normal ayarlarda mı oynuyosunuz?

16 GB ram yeterli değil. Ekran kartının VRAMinin yettiği oyunlarda bile rame ihtiyacınız olacak. STALKER 2 ya da Alan Wake 2 bu gibi ağır oyunlar şu anda 16 gb üzeri ram tüketmekte ultra grafiklerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı