16 GB mi yoksa 32 GB mi?

Günümüz standardı 16GB, şu anda 32 alsan da belli başlı programlar hariç faydasını görmezsin ama FS 2020 32'den faydalanıyor mesela. Geleceğe yönelik olsun dersen 32 al ancak anakartta 4 slot varsa önden yüksek mhz dual channel 2x8 16 almanı, sonra 32'ye upgrade etmeni öneririm.
 
Eğer indirimden felan ayarlayabilirsen 32 daha iyi olacaktır. Şahsen ben 16 kullanıyordum ve diğer 16 gb lik 2 adet ramlerimi indirimden aldım. (372TL) Şuan için mutluyuz, ama fark var mı yok mu dersen, bence yok. İleriye dönük bir yatırım oluyor.
 
Oyun amaçlı mı kullanım yapacaksınız yoksa iş için mi? Oyun için günümüzün gereksinimlerinde 16 çok yeterli fakat ileriye dönük tabii ki alınılabilir. İş için kullanım ise RAM önemli bir parçadır özellikle AMD bir sistem ise MHz'ye çokca önem vermeniz tavsiyem.
 
Bu tür sorular hep saçma gelmiştir bana. Mesela ben genelde tarayıcı odaklı çalışıyorum, oyun nadir oynuyorum bana 8 yetiyor. Video editliyorum 16 yetiyor. Video renderlıyorum 32 yetmiyor. Bir çok alternatif cevap var.
 

Geri
Yukarı