16 GB RAM 7.95 kullanılabilir sorunu

muratdemir

Hectopat
Daha fazla  
Nereye yiyor nereye gidiyor bilmiyorum ama yeni ekran kartını taktıktan sonra böyle bir sorunla karsılastım. Msconfig nafile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kullanıyorsan bilgisayarını ayarlardan sıfırla ya da format at. Benim söyleyeceğim şeyler bu:(. "msconfig"i de denemişsin.

@ndkandr Tek çözüm format değil. Kaldı ki format atsa bile sürücü kurulumu sonrası yine aynı problemi yaşayacak.

Ekran Görüntüsü (504).png

Bana işaretlediğim yerden ekran görüntüsü at. Ne yazıyor orada miktar olarak?

Merhabalar. Aynı sorunu dün yaşamaya başladım. Ram slotlarını yer değiştirdim, anakartın pilini çıkartıp anakartı sıfırlamaya çalıştım, BİOS güncelledim fakat sorun çözülmedi. 16 GB (Kullanılabilir 7.94 GB) yazıyor. Ekran görüntüsünü ekledim. @SypeR

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 189
Merhabalar. Aynı sorunu dün yaşamaya başladım. Ram slotlarını yer değiştirdim, anakartın pilini çıkartıp anakartı sıfırlamaya çalıştım, BİOS güncelledim fakat sorun çözülmedi. 16 GB (Kullanılabilir 7.94 GB) yazıyor. Ekran görüntüsünü ekledim. @SypeR
Son sürücü güncellemeleriyle ekran kartına bellek ayırmaya başlamış sistem. Yanlış hatırlamıyor isem nVidia Kontrol Paneli içerisinde bir ayar olacaktı.

Peki nasıl bu durumdan kurtulabilirim ?
İnternette msconfig > Önyükleme > Gelişmiş Önyükleme > Bellek Üst Sınırı ayarını aktifleştirip yeniden başlatıp denediklerinde çözüldüğünü veya buna ek olarak ayarı aktifleştirip yeniden başlatıp ayarı kapatıp tekrar yeniden başlattıklarında çözdüklerini söylüyorlar. Denetim Masası içerisinde de bir menü vardı ama GTX 770'imi satalı çok olduğu için yorum yapamıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı