Bir kere format attım zaten. Pek bir şey değişmedi.Hiç normal değil 5GB civarı kullanması gerkiyor normalde format atın.
Mem Reduct'ın bir işe yaradığını düşünmüyorum. Benim cihazımda 1 GB kadar RAM açabiliyor, o kadar.Normal. RAM önbelleğini boşaltmak için Mem Reduct kullanabilirsiniz.
Neden normal?
Sürekli aynı şey olursa virüs veya arka plan için çalışan ama gözükmeyen bir şey olabilir. Sistem kararsızlığı falan olabilir belki, bu rehberi yapınız:
DISM Aracıyla Windows Onarma Rehberi
Windows 10'da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin işini yapmasınıwww.technopat.net
@Prelüd Bu arada, buna benzer konu vardı ve @262364 çözmüştü.
Çözüldü: Windows 10'da boşta bellek kullanımı %91 oluyor
Merhaba arkadaşlar; Ekteki resimde de sizlere gösterdiğim gibi, sistemim boşta %91-94 arası RAM kullanıyor. RAM tabii ki kullanılmak için var ama geçen gün bilgisayarımda oyun oynarken daha önce hiç yaşamadığım FPS dropları yemeye başladım. Boştaki bu yüksek RAM kullanımı bunun sebebi olabilir...www.technopat.net
Mem Reduct'ın bir işe yaradığını düşünmüyorum. Benim cihazım 1 GB kadar RAM açabiliyor, o kadar.
Tüm tikler işaretliyken 2 GB'a kadar boş yer açabiliyor ama tahmin edersiniz ki benim istediğim bu değil.
Tüm tikler işaretliyken 2 GB'a kadar boş yer açabiliyor ama tahmin edersiniz benim istediğim bu değil.
Ne olduğundan tam emin değilim ama kullanım 6 GB'a düştü. Yaptıklarım şunlardır:
- Razer Cortex denen rezil programı Revo ile kaldırmak.
- Malwarebyts ile taratıp tehlikeli dosyaları karantinaya almak.
- CCleaner ile taratıp gereksiz dosyaları silmek.
- Mem Reduct ile belleği temizlemek.
- Tüm programları ve sürücüleri güncellemek.
Ve yeniden başlatmak.
%40 fazla mıdır emin değilim. En azından eskisinden daha az. Umarım tekrarlamaz. Tekrarlarsa n'apacağımı gerçekten bilmiyorum çünkü.
Eki Görüntüle 1423469