16 GB RAM bulunan laptopta 2 GB RAM kullanılabilir görünüyor

Arka plandaki ram yiyen uygulamalara baktınız mı? Bir de linux veya windows 1809 deneme imkaniniz var mi ? En azindan bir linux kurun bence.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp "Get-MMAgent" yazıp ss atar mısınız? Eğer MemoryCompression kısmında True değeri görüyorsanız "Disable-MMAgent -mc" yazıp yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olmalı.

Artı -1 Eksi
PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp "Get-MMAgent" yazıp SS atar mısınız? Eğer MemoryCompression kısmında True değeri görüyorsanız "Disable-MMAgent -MC" yazıp yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olmalı.

Yüksek RAM kullanımını bende böyle çözdüm. Deneyin hocam bunu da. Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulamalarını kontrol edin. Başlangıçta açılan çok uygulama olabilir.

Ekstra olarak eğer harici ekran kartı olan bir cihaz kullanıyorsanız dahili olanı devre dışı bırakın. Sonra sistemi yenildiğinizde 4 GB yakın boş kalır.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp "Get-MMAgent" yazıp ss atar mısınız? Eğer MemoryCompression kısmında True değeri görüyorsanız "Disable-MMAgent -mc" yazıp yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olmalı.
Hocam bu kod parçası ne işe yarıyor? Bende 8 GB ram var Windows 11 kullanıyorum eğer true ise kapatmamda sakınca olur mu?

Belleği neyin kullandığına niye bakmıyorsunuz? Zaten sanal bellek de ağzına kadar dolmuş. Bellek sıkıştırma kapalsa da bu durumda aynı senaryo yaşanırdı.
Muhtemelen bir programda bellek sızıntısı oldu. Öyle ise kapatıp açarsınız. Aynı hareketi tekrar yapmazsınız. Daha da olmaz.

Sanal belleğin 48 GB olması bir sorun değil. Lazım ki kullanılmış. Ki görselde görüyoruz ki lazım olmuş.

Hocam bu kod parçası ne işe yarıyor? Bende 8 GB RAM var Windows 11 kullanıyorum eğer true ise kapatmamda sakınca olur mu?

Genel kullanımınız için RAM'iniz yeterli gelmiyorsa kapatılmamasını öneririm, çünkü aslında memorycompress'i kapatan bu komutun iş yükünü ve RAM kullanımını arttırması beklenir, çünkü Compress'in asıl amacı meşgul olmayan RAM miktarını arttırıp karşılığında işlemlerin hızından vermektir. Arkadaşın önemli denebilecek işlemlerin de sıkıştırıldığını gördüğüm için önerdim. Bence ek olarak Görev Yöneticisi'nin ayrıntılar kısmını da bir görmemiz daha iyi olabilir.

Genel kullanımınız için RAM'iniz yeterli gelmiyorsa kapatılmamasını öneririm, çünkü aslında memorycompress'i kapatan bu komutun iş yükünü ve RAM kullanımını arttırması beklenir, çünkü Compress'in asıl amacı meşgul olmayan RAM miktarını arttırıp karşılığında işlemlerin hızından vermektir. Arkadaşın önemli denebilecek işlemlerin de sıkıştırıldığını gördüğüm için önerdim. Bence ek olarak Görev Yöneticisi'nin ayrıntılar kısmını da bir görmemiz daha iyi olabilir.
Anladım hocam, teşekkürler. Ben yapmayayım o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı