isimbirakmadiniz Centipat Katılım 11 Kasım 2020 Mesajlar 41 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ekim 2021 #1 Merhaba. Yaklaşık 4 ay önce bir PC aldım fakat pek çok sorun yaşadım. Bu da o sorunlardan birisi de bilgisayarda 16 GB RAM olmasına rağmen çok az bir kısmı kullanılıyor, çoğu oyun kasıyor ve bazen mor ekran alıryorum oyunda. Bu sorunun çözümü nedir? PC özellikleri. Ryzen 7 2700X. B450 M-A-PRO-Max-anakart RX 5700 XT Sapphire. S40G XPG M.2 SSD. G.Skill Ripjaws 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM. Corsair CV650 PSU. Son düzenleyen: Moderatör: 8 Ekim 2021
Merhaba. Yaklaşık 4 ay önce bir PC aldım fakat pek çok sorun yaşadım. Bu da o sorunlardan birisi de bilgisayarda 16 GB RAM olmasına rağmen çok az bir kısmı kullanılıyor, çoğu oyun kasıyor ve bazen mor ekran alıryorum oyunda. Bu sorunun çözümü nedir? PC özellikleri. Ryzen 7 2700X. B450 M-A-PRO-Max-anakart RX 5700 XT Sapphire. S40G XPG M.2 SSD. G.Skill Ripjaws 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM. Corsair CV650 PSU.
Balgruuf the Greater Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 26 Eylül 2019 Mesajlar 1.256 Çözümler 15 8 Ekim 2021 #11 @isimbirakmadiniz Hocam mesajımı görmediniz galiba, sorununuzun nereden kaynaklandığı belli. Üstteki mesajımı okursanız çözülecektir. İşlemci Sayısı ve Bellek Üst Sınırı tiklerini kaldırıp uygula deyin sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Artı 0 Eksi
@isimbirakmadiniz Hocam mesajımı görmediniz galiba, sorununuzun nereden kaynaklandığı belli. Üstteki mesajımı okursanız çözülecektir. İşlemci Sayısı ve Bellek Üst Sınırı tiklerini kaldırıp uygula deyin sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
KS KS isimbirakmadiniz Centipat Katılım 11 Kasım 2020 Mesajlar 41 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ekim 2021 #12 Burakcdemir dedi: Masaüstünde boşta hiçbir uygulama yokken görev yöneticinden işlemler sayfasını açıp görüntü paylaş + çalıştıra DxDiag yaz oranın da görüntüsü paylaş. Genişletmek için tıkla... Dosya Ekleri DirectX Tanı Aracı 8.10.2021 13_20_52.png 26,5 KB · Görüntüleme: 118 Artı 0 Eksi
Burakcdemir dedi: Masaüstünde boşta hiçbir uygulama yokken görev yöneticinden işlemler sayfasını açıp görüntü paylaş + çalıştıra DxDiag yaz oranın da görüntüsü paylaş. Genişletmek için tıkla...
Balgruuf the Greater Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 26 Eylül 2019 Mesajlar 1.256 Çözümler 15 8 Ekim 2021 #13 Ben pes ediyorum ya, sorun önyükleme seçeneklerinden kaynaklı ama arkadaş görev yöneticisinin resmini atmakta ısrarlı davranıyor. Artı 0 Eksi
Ben pes ediyorum ya, sorun önyükleme seçeneklerinden kaynaklı ama arkadaş görev yöneticisinin resmini atmakta ısrarlı davranıyor.
Recep Baltaş Technopat Tam Bir Technopat'sınız! Katılım 14 Ağustos 2010 Mesajlar 79.065 Makaleler 287 Çözümler 2.268 Yer İstanbul 8 Ekim 2021 #14 Ersin Erkal dedi: Başlıkta 16 GB RAM var demişsiniz fakat görev yöneticisinde 8 GB olarak gözüküyor. Genişletmek için tıkla... Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu. MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait. Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez... Artı 0 Eksi
Ersin Erkal dedi: Başlıkta 16 GB RAM var demişsiniz fakat görev yöneticisinde 8 GB olarak gözüküyor. Genişletmek için tıkla... Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu. MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait. Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez...
4 474374 Hectopat Katılım 3 Temmuz 2021 Mesajlar 3.622 Çözümler 20 8 Ekim 2021 #15 Recep Baltaş dedi: Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu. MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait. Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez... Genişletmek için tıkla... Benim ekran kartım Sapphire umarım böyle bir sorun olmaz. Artı 0 Eksi
Recep Baltaş dedi: Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu. MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait. Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez... Genişletmek için tıkla... Benim ekran kartım Sapphire umarım böyle bir sorun olmaz.
KS KS isimbirakmadiniz Centipat Katılım 11 Kasım 2020 Mesajlar 41 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ekim 2021 #16 Balgruuf the Greater dedi: Ben pes ediyorum ya, sorun önyükleme seçeneklerinden kaynaklı ama arkadaş Görev Yöneticisi'nin resmini atmakta ısrarlı davranıyor. Genişletmek için tıkla... Dediğinizi yaptım hocam. Artı 0 Eksi
Balgruuf the Greater dedi: Ben pes ediyorum ya, sorun önyükleme seçeneklerinden kaynaklı ama arkadaş Görev Yöneticisi'nin resmini atmakta ısrarlı davranıyor. Genişletmek için tıkla... Dediğinizi yaptım hocam.
Balgruuf the Greater Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 26 Eylül 2019 Mesajlar 1.256 Çözümler 15 8 Ekim 2021 #17 isimbirakmadiniz dedi: Dediğinizi yaptım hocam. Eki Görüntüle 1183610 Genişletmek için tıkla... Yeniden başlattıktan sonra tekrar kontrol edin görev yöneticisinden. Resmini de atabilirsiniz. Artı 0 Eksi
isimbirakmadiniz dedi: Dediğinizi yaptım hocam. Eki Görüntüle 1183610 Genişletmek için tıkla... Yeniden başlattıktan sonra tekrar kontrol edin görev yöneticisinden. Resmini de atabilirsiniz.
Recep Baltaş Technopat Tam Bir Technopat'sınız! Katılım 14 Ağustos 2010 Mesajlar 79.065 Makaleler 287 Çözümler 2.268 Yer İstanbul 8 Ekim 2021 #18 Dediklerimizi taksit taksit yapmak yerine peşin peşin yapsan? Artı 0 Eksi
KS KS isimbirakmadiniz Centipat Katılım 11 Kasım 2020 Mesajlar 41 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ekim 2021 #19 Recep Baltaş dedi: Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu. MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait. Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez... Genişletmek için tıkla... CPU-Z görüntüsü bu şekilde mor ekran sorunu her zaman olmuyor en son 2 ay önce olmuştu sonra düzelmişti. Dosya Ekleri CPU-Z 8.10.2021 13_26_23.png 25,3 KB · Görüntüleme: 126 Artı 0 Eksi
Recep Baltaş dedi: Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu. MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait. Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez... Genişletmek için tıkla... CPU-Z görüntüsü bu şekilde mor ekran sorunu her zaman olmuyor en son 2 ay önce olmuştu sonra düzelmişti.
Ersin Erkal Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Ağustos 2016 Mesajlar 2.331 Çözümler 18 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ekim 2021 #20 CPU-Z'nin Memory kısmını paylaş. Artı 0 Eksi