16 GB RAM kullanılabilir 7.9 GB

isimbirakmadiniz

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 4 ay önce bir PC aldım fakat pek çok sorun yaşadım. Bu da o sorunlardan birisi de bilgisayarda 16 GB RAM olmasına rağmen çok az bir kısmı kullanılıyor, çoğu oyun kasıyor ve bazen mor ekran alıryorum oyunda. Bu sorunun çözümü nedir?

PC özellikleri.
  • Ryzen 7 2700X.
  • B450 M-A-PRO-Max-anakart
  • RX 5700 XT Sapphire.
  • S40G XPG M.2 SSD.
  • G.Skill Ripjaws 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM.
  • Corsair CV650 PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde boşta hiçbir uygulama yokken görev yöneticinden işlemler sayfasını açıp görüntü paylaş + çalıştıra DxDiag yaz oranın da görüntüsü paylaş.
Görev Yöneticisi 8.10.2021 13_19_02.png

Dosya Ekleri

• DirectX Tanı Aracı 8.10.2021 13_20_52.png
    DirectX Tanı Aracı 8.10.2021 13_20_52.png
    26,5 KB · Görüntüleme: 115
Başlıkta 16 GB RAM var demişsiniz fakat görev yöneticisinde 8 GB olarak gözüküyor.
Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu.

MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait.

Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez...

Başlığı okursan sorunun da zaten bu olduğunu anlayabilirsin. Eski başlıkta bile anlaşılıyordu.

MSConfig tiklerini kaldır ve yeniden başlat ama sorun orada değil bana göre. CPU-Z SPD paylaş modüllere ait.

Mor ekran sorunu için ayrı konu aç, ekran kartın bozuk. Sapphire zaten çalışan ekran kartı üretemez...

Benim ekran kartım Sapphire umarım böyle bir sorun olmaz.

CPU-Z görüntüsü bu şekilde mor ekran sorunu her zaman olmuyor en son 2 ay önce olmuştu sonra düzelmişti.

Dosya Ekleri

• CPU-Z  8.10.2021 13_26_23.png
    CPU-Z 8.10.2021 13_26_23.png
    25,3 KB · Görüntüleme: 123

Technopat Haberler

Geri
Yukarı