Çözüldü 16 GB RAM önümüzdeki 5 sene için yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gmaschine

Hectopat
Katılım
12 Mart 2022
Mesajlar
1.266
Çözümler
2
Yer
İzmir
RAM'i lehimli bir modeldense( Örneğin bu ) RAM'i 24 GB'a yükseltilebilen bir model almak ( mesela bu ) daha mantıklı gibi geliyor. Ancak Huawei modeli hoşuma da gitmiyor değil. Yazılım alanı için alacağım örneğin emülatörler, sanal makineler kullanabilirim ileride bu sebepten RAM ve SSD'nin yükseltilebiliyor olması daha mantıklı geliyor bana. Yani en azından ileride bir ihtimal gerekirse şansım olur. Görüşlerinizi alabilir miyim?
 
Son düzenleme:
Çözüm
16 GB RAM yeterli olur fakat yükseltme yapılabilen bir model daha iyi olur. Özellikle depolama için daha önemli.
RAM'i lehimli bir modeldense( Örneğin bu ) RAM'i 24 GB'a yükseltilebilen bir model almak ( mesela bu ) daha mantıklı gibi geliyor. Ancak olarak Huawei modeli hoşuma da gitmiyor değil. Yazılım alanı için alacağım örneğin emülatörler, sanal makineler kullanabilirim ileride bu sebepten RAM ve SSD'nin yükseltilebiliyor olması daha mantıklı geliyor bana. Yani en azından ileride bir ihtimal gerekirse şansım olur. Görüşlerinizi alabilir miyim?
Götürür ben 2GB ram ile Windows 10'a direniyorum siz çok rahat kullanırsınız ama Ben oyun oynayacağım derseniz 32 ve 64 GB niye olmasın.
 
Artı -1 Eksi
Kullanım amacın ev ve ofis ise çok rahat götürür. Ancak oyun oynayacaksan pc'yi mahvediyor. Bi iki sene yeter ancak oyuna. Benim 4 GB ramli 8 yıllık laptop bile kod yazarken bir sorun çıkarmıyor.
 
Arkadaşlar 8gb yetmeyecek zaten bana.Yazılım amacıyla alıyorum dediğim gibi zaten sanal makine,emülatör,android studio cart curt kurunca çok daralıyor.Ancak 16 da şuan yetiyor rahatça.Acaba ilerde hani yetebilir mi ona pek yüzde yüz emin olamadım.Bu attığım lenovo 8+16 ram yapılıyor 8+8’i dual channel oluyor.
Oyun falan oynamıyorum bu arada
 

Geri
Yukarı