16 GB RAM tavsiyesi

ismailguzel1905

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
i5 4590
RAM'imi 16 GB'a yükseltmek istiyorum ama markasını tam anlamadım. Bir de nereden alabilirim uygun fiyata?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-17 013255.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-17 013255.png
    25,9 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2024-08-17 013430.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-17 013430.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2024-08-17 125013.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-17 125013.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 31
Dostum pek anlamam ama cevap gelmediği için yardımcı olmaya çalışayım dedim.
Ddr3 sisteme sahipsin ve hali hazırda 2x4 ram takılı gözüküyor. Eğer 3. bir slot varsa 1x8gb yeterli olmalı eğer yoksa 2x8 alman lazım. Sanırım 800mhz ram araman gerek.
Ddr3 eski bir sistem olduğu için 2.el sitelerinde araştırma yapmanı öneririm. Uygun fiyatlı ramler bulacağını düşünüyorum. Bir de sanırım masaüstü bilgisayara sahipsin. Dizüstü ile ramleri farklıdır

Son tercih olarak bilen bir kişiye tekrar danışmanı tavsiye ederim.

Dostum pek anlamam ama cevap gelmediği için yardımcı olmaya çalışayım dedim.
Ddr3 sisteme sahipsin ve hali hazırda 2x4 ram takılı gözüküyor. Eğer 3. bir slot varsa 1x8gb yeterli olmalı eğer yoksa 2x8 alman lazım. Sanırım 800mhz ram araman gerek.
Ddr3 eski bir sistem olduğu için 2.el sitelerinde araştırma yapmanı öneririm. Uygun fiyatlı ramler bulacağını düşünüyorum. Bir de sanırım masaüstü bilgisayara sahipsin. Dizüstü ile ramleri farklıdır

Son tercih olarak bilen bir kişiye tekrar danışmanı tavsiye ederim.
Cevabın için teşekkür ederim kral.Evet bilgisayarım masaüstü.peki kasamda 3. slotun olup olmadığına nerden bakabilirim?Kasanın içini mi açmam gerek?

Cevabın için teşekkür ederim kral.Evet bilgisayarım masaüstü.peki kasamda 3. slotun olup olmadığına nerden bakabilirim?Kasanın içini mi açmam gerek?
Evet ram slotları genelde yan yana olur uzun düz bir girişleri vardır. Sanırım programla vesaire de öğrenilebilir ama çok bilmiyorum.
Şimdi baktım Amazon da yurtdışından gelen çok uygun ramler var. Hatta 2.el den daha uygun olabilir.

Şu güzel bir ürün mesela. Senin anakartına uyacağını düşünüyorum ama emin olmak için bilen birine sormak lazım. https://amzn.eu/d/accRFTl

Attığım ürün yurtdışından geliyor bilgin olsun.

Son düzenleme:
Evet ram slotları genelde yan yana olur uzun düz bir girişleri vardır. Sanırım programla vesaire de öğrenilebilir ama çok bilmiyorum.
Şimdi baktım Amazon da yurtdışından gelen çok uygun ramler var. Hatta 2.el den daha uygun olabilir.

Şu güzel bir ürün mesela. Senin anakartına uyacağını düşünüyorum ama emin olmak için bilen birine sormak lazım. https://amzn.eu/d/accRFTl
Uygulamadan baktım 2 tane boş slot gözüküyor.Attığın linke de baktım.16+8 gb biraz fazla olur bence ve ayrıca işlemcimin ve bilgisayaramın kaldıracağını düşünmüyorum.tekrardan cevabın için teşekkür ederim.kasa modeli de lenovo thinkstation p300 yurtdışından gelenlerde sıkıntı olur mu ki

Dizüstü ve masaüstü için ayrı olması dışında ram yuvaları standart diyebiliyorum. Tabii ddr3,4,5 değişiyor.
Ayrıca 3.slota 8 takarsan performans kaybı olacaktır. Her slotta farklı kapasite ram ve özellikle ilk ikisi düşük. 2x8 bence en mantıklısı ama sen bilirsin.

Evet. Onları çıkarıp yeni aldıklarını takacaksın. Daha iyi performans verir. Bir de daha önce 800mhz araman gerek demiştim ama sanırım yanlış bilgi vermişim.

Evet. Onları çıkarıp yeni aldıklarını takacaksın. Daha iyi performans verir. Bir de daha önce 800mhz araman gerek demiştim ama sanırım yanlış bilgi vermişim.
Yok yanlış değil 800MHz yazıyor uygulamada
bir de pcde ekran kartı yok önerebileceğin ekran kartı var mı kasama uyacak oyunları açabilecek

İşte yazıyorda bizim yanlış okumuş olma ihtimalimiz var. xd
Pek bilgili olduğum konular değil bunlar.
Ekran kartı için bence yeni konu aç. İşin içine PSU falanda giriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı