16 GB RAM Tek Modül ve Çift Modül Farkı

Tek modül RAM üst düzey ekran kartlarına darboğaz yapıyor. Ben sistemimde Tek modül RAM kullanıyorum ama GPU kullanımı genel olarak %90'ın üzerinde.

GPU kullanımının artma sebebi RAM işlemciyi çok daha iyi hızlı işliyor, bu sayede de işlemci ekran kartı daha çok kullanılıyor.

Yani evet Dual Channel ile daha iyi performans alırsın eğer RAM’in işlemcini düzgün besleyemez ise.

Dual channel alın, bana değişim için single verdiler 16 GB baya performans düştü, tekrar dual ile değiştirtmeye çalışacağım, 30 FPS fark etti yahu.

Son düzenleyen: Moderatör:
drop nedir? fps drop mu? şöyle diyim framerate ler yerlerde, bir 60 bir 45 bir 70, yeni oyunlarda son 2 senelik oyunlarda böyle, daha eskilerde sorun göremedim, genel kullanımda da fark yok ama böyle single channel
Drop'dan kastım aynen FPS drop mesela, anlık takılmalar vs.

Anakartımda 4 tane ram takabileceğim slot bulunmakta. 2x16gb 3200 Mhz ram takmak mı daha iyi olur yoksa 4x8gb 3200 Mhz ram mi? 2x16gb'lık kit 189 tl daha ucuza geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…