16 GB RAM Windows 11 için yetersiz mi?

Efe Yetimoğlu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance Rgb PRO 2x8GB 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
Corsair
Ekran kartı
XFX Swift 210 RX 6600XT
Anakart
Msi a520m A-pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
16 RGB Corsair RGB Pro 3600MHz 2x8 RAM'im var. Ama son 5 aydır Windows 11 kullanıyorum geçtiğim günden beri PC de sıkıntılar çıkmaya başladı ekran kartı çökmesinden tutun Windows'un kasmasına kadar. Şimdi de artık oyun oynarken Discord gibi platformlardan arkadaşlara ekran paylaşınca bile RAM yetmiyor diye oyun çöküp siyah ekran gelip düzeltiyor kendini. RAM'ler sağlam Memtest falan yaptım sizce Windows 10'a geçmeli miyim yoksa bu son güncellemelerden dolayı mı oluyor?

Hocam arttırdığında farkı hissedeceksin. Bence RAM sağlığından dolayı etkiliyordur fakat arttırdığında sorunun ortadan kalkacağını tahmin ediyorum.

Şu an için işte maalesef arttırmak için bütçem az belki başka bir 3600MHz uyumlu bir RAM alıp 24 GB olarak yükseltebilirim de şimdilik geçici bir çözümü yok mudur idare etmelik?

Hocam ben aldığımdan beri Windows 11 ile 16 GB RAM kullanıyorum herhangi bir sorun görmedim başka bir şeyden kaynaklı olabilir mi?

16 RGB Corsair RGB Pro 3600MHz 2x8 RAM'im var. Ama son 5 aydır Windows 11 kullanıyorum geçtiğim günden beri PC de sıkıntılar çıkmaya başladı ekran kartı çökmesinden tutun Windows'un kasmasına kadar. Şimdi de artık oyun oynarken Discord gibi platformlardan arkadaşlara ekran paylaşınca bile RAM yetmiyor diye oyun çöküp siyah ekran gelip düzeltiyor kendini. RAM'ler sağlam Memtest falan yaptım sizce Windows 10'a geçmeli miyim yoksa bu son güncellemelerden dolayı mı oluyor?
Bende 16 GB ram 3200mhz var böyle bir sorun yaşamıyorum. Birde sizinki benimkinden daha iyi hızı.

Bende de 16 GB RAM var bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum.

RAM'den kaynaklı çökme yaşıyorum arada VRAM'den dolayı da oluyor da grafik düşürünce falan geçiyor doğal olarak.

Hocam ben aldığımdan beri Windows 11 ile 16 GB RAM kullanıyorum herhangi bir sorun görmedim başka bir şeyden kaynaklı olabilir mi?

Hiç fikrim yok Windows 11 kaynaklı gibi geldi bana daha önceden yoktu hiç Windows 10 kullanırken bu tarz hatalar.

En son ne zaman temiz format attınız? BIOS güncellemesi yaptınız mı?

BIOS güncellemesi 6 ay önce falan yaptım o da işte temiz format attıktan sonra Windows 11 geçtikten sonra yapmıştım bir daha güncellerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı