16 GB RAM Windows 11 için yetersiz mi?

Efe Yetimoğlu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance Rgb PRO 2x8GB 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
Corsair
Ekran kartı
XFX Swift 210 RX 6600XT
Anakart
Msi a520m A-pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
16 RGB Corsair RGB Pro 3600MHz 2x8 RAM'im var. Ama son 5 aydır Windows 11 kullanıyorum geçtiğim günden beri PC de sıkıntılar çıkmaya başladı ekran kartı çökmesinden tutun Windows'un kasmasına kadar. Şimdi de artık oyun oynarken Discord gibi platformlardan arkadaşlara ekran paylaşınca bile RAM yetmiyor diye oyun çöküp siyah ekran gelip düzeltiyor kendini. RAM'ler sağlam Memtest falan yaptım sizce Windows 10'a geçmeli miyim yoksa bu son güncellemelerden dolayı mı oluyor?

11 Pro kullanıyorum 16 RAM ile hiçbir sorun yaşamadım. Diskinizde problem olabilir mi?

Home mu Pro mu kullanıyorsunuz? Kendi tecrübem göre Pro 24, Home 16 GB istiyor.

Çevremde de 16 RAM ile 11 Home kullanıp sorun yaşayan pek yok.

11 Pro kullanıyorum bundan dolayı mı acaba?

11 Pro kullanıyorum 16 RAM ile hiçbir sorun yaşamadım. Diskinizde problem olabilir mi?

Corsair MP510 M.2 SSD var ona da test yapayım.

Son düzenleme:
11 Pro kullanıyorum bundan dolayı mı acaba?

Olma ihtimali var, ben 11 Pro kurmuştum, 16 GB RAM yetmiyordu. Sonrasında bir 16 daha alınca sistem rahatladı ama mavi ekran veriyordu yine. Sonrasında 11 Home kurunca da oyunlarda 15GB RAM kullanımı görmeye başladım, Pro'da ise 18-20 civarı görüyordum.
Bence Home sürümüne temiz bir kurulum yapmalısın.

Olma ihtimali var, ben 11 Pro kurmuştum, 16 GB RAM yetmiyordu. Sonrasında bir 16 daha alınca sistem rahatladı ama mavi ekran veriyordu yine. Sonrasında 11 Home kurunca da oyunlarda 15GB RAM kullanımı görmeye başladım, Pro'da ise 18-20 civarı görüyordum.
Bence Home sürümüne temiz bir kurulum yapmalısın.

Tamamdır Home'a geçiyorum o zaman.

Benim de mevcut sistemimde W11 var, RAM ler 2x8 16 GB şeklinde.
Ben de uzun süreler W10 kullanıp W11 e geçtiğimde bi yavaşlık,bi kararsızlık hissetmiştim
Geçen ay kapasite yetersizliğinden 1 TB Kioxia Exceria Pro aldım,sistem ilk günkü hızına kavuştu
Fikir olsun diye söyledim, çünkü RAM miktarı oyun için de günlük kullanım için de gayet yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı