16 GB RAM yeterli midir?

katyysf74

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir sistem alacaktım. 32 GB RAM olmasını istiyordum ancak 32 GB seçince sistem fiyatı 60kdan 67kya çıktı. Sizce 16 GB RAM hala yeter mi yoksa 32 GB'ye yükseltmeli miyim?

Merhaba. Yeni bir sistem alacaktım. 32 GB RAM olmasını istiyordum ancak 32 GB seçince sistem fiyatı 60kdan 67kya çıktı. Sizce 16 GB RAM hala yeter mi yoksa 32 GB'ye yükseltmeli miyim?
Bence yeterli. Eğer render falan yapmayacaksan 32GB ramın oyunlarda falan pek farkı yok.

Corsair Dominator mu ekliyorlar mübarek, ek 16 gb ram için 7K fark nedir.
16 GB alın siz. Daha sonra kendiniz artırırsınız yetersiz gelirse.
Oyunların %95'i için gayet yeterlidir. Bazı ekstrem oyunlarda 16 GB'dan fazla ram kullanabiliyor.

Oyun oynayan birisi olarak 16 RAM kullanıyorum gayet yetiyor ama Blender veya render işlerı ve RAM isteyen program/oyunlari oynamiyorum.

Tek 16 GB al işini görür. İstersen sonradan 16 GB daha eklersin ancak RAM piyasası şu anda böyle 16 GB RAM 6-7k civarında.

Yeterli olur.
Neden RAM fiyatları 1 ay önce birdenbire %200-400 civarı uçuk bir zam aldı.
İndirim kovala elbet düşerler o zaman bir tane daha 16 GB alırsın.

Çinli reisler sağ olsun kıtlık başladığı için ne üretim yapılabiliyor ne tedarik. Yapay zekayla ilgili bir şeyden dolayı oldu diye duymuştum tedarikçi bir tanıdıktan.

Doğrudur, yapay zeka olayı patlak verince ram piyasası da patladı.
Aynı kripto mining zamanı GPU'ların değer kazanması gibi.
Sistemime ek 2x16gb eklemeyi düşünüyordum ama 6K veresim gelmiyordu.
Şu an 25k olmuş düşündüğüm kit :)
Herkes elindeki RAM'lere iyi baksın.

Oyun için artık 16 standart hale geldi. 32 yakında standart hale gelecek. Sistem diziyorsan şimdilik 16 al ama 1 2 yıla 32'ye yükseltmen gerekebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı