16 GB RAM'i 24 GB olarak yükseltmek

Arda.66

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 16 GB 3200mh RAM kullanıyorum aynı markadan 1 tane daha RAM alip 24 yapmak istiyorum sonra param olunca 32 yapmayı düşünüyorum. 24 GB RAM nasıl olur? Bir sıkıntı çıkarır mı? 4 slottan 3'ü dolu 1I boş olacak. Bir de 3200 değil de 3000 alsam ne olur? (bunu meraktan soruyorum)
Edit: Alacağım RAM.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230217-161130_Chrome.jpg
    Screenshot_20230217-161130_Chrome.jpg
    65,8 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Eğer anakartın 4 RAM destekliyorsa, (4 slot olan her anakart 4 RAM desteklemez) evet takabilirsiniz. Ancak desteklemiyorsa Dual channelse sadece aynı anda 2 RAM takabilirsiniz. Anakartınızı kontrol ediniz ona göre alışveriş yapınız.

Eğer anakartın 4 RAM destekliyorsa, (4 slot olan her anakart 4 RAM desteklemez) evet takabilirsiniz. Ancak desteklemiyorsa Dual channelse sadece aynı anda 2 RAM takabilirsiniz. Anakartınızı kontrol ediniz ona göre alışveriş yapınız.

Ana kartınız destekliyorsa sıkıntı olmaz.

Anakartım Gigabyte H410M S2H 32 RAM destekliyor diye biliyorum. Destekliyor mu?
RAM'leri 3200 almamin sebebi ayni fiyattaydi o zamanlar :d

Çift kanalı bozarsın oyun oynuyorsan bayağı kaybın olur.
Direkt 2 tane alsam oyun performansım yükselir mi?

Anakartım Gigabyte H410M S2H 32 RAM destekliyor diye biliyorum. Destekliyor mu?
RAM'leri 3200 almamin sebebi ayni fiyattaydi o zamanlar :d

Anakartınız Dual channel bir anakart aynı anda sadece 2 farklı RAM takabilirsiniz. Evet 32 GB destekliyor ancak 16x2 şeklinde takmanız lazım. 4 farklı tam takamıyorsunuz. Desteği yok. Aynı anda 2 farklı RAM kullanabilirsiniz.

Oyunlar için 16 GB gayet yeterli. Boşuna masraf yapmış olursun.
Biraz daha rahat çalışsın istiyorum ama 16x2 yapmam gerekiyormuş

Anakartınız Dual channel bir anakart aynı anda sadece 2 farklı RAM takabilirsiniz. Evet 32 GB destekliyor ancak 16x2 şeklinde takmanız lazım. 4 farklı tam takamıyorsunuz. Desteği yok. Aynı anda 2 farklı RAM kullanabilirsiniz.

Peki M.2 SSD takılı şu an ama yetmiyor gibi fotoğraflar yeni oyunlar vs. 2. M.2 destekliyor mu yoksa normal SSD mi alayım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı