16 GB RAM'im 7,93 GB'si kullanılabiliyor

reid242

Decapat
Daha fazla  
Selamlar bilgisayarımda 8 GB RAM vardı. Performansını arttırmak için bir tane daha 8 GB RAM aldım. RAM'i taktıktan sonra 16 GB RAM gözükmesine rağmen 7.93 GB kullanabiliyorum. Sorunu bilen varsa yardım edebilir mi?

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-13_235923.png
    resim_2021-08-13_235923.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 166
  • resim_2021-08-13_235948.png
    resim_2021-08-13_235948.png
    1,9 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmadı :( RAM'i bugün aldım bir de.
Araştırıyorum hocam.

Hocam bu tip bir sorunun çözümünü şu şekilde bulmuşlar.

nSomnia444 adlı kullanıcının yazısı.

RAM arızalı olabilir ya da RAM slotu bunu öğrenmek için diğer RAM'i çıkarın tek RAM calistirin 2'sini de farklı slotla deneyin.
RAM arızalı olsaydı sistem RAM'i hiç görmezdi. BIOS ayarlarında değişiklik yapmak gerekiyor.

RAM arızalı olabilir ya da RAM slotu bunu öğrenmek için diğer RAM'i çıkarın tek RAM calistirin 2'sini de farklı slotla deneyin.
+BIOS güncel mi?

Güncel.
Araştırıyorum hocam.

Hocam bu tip bir sorunun çözümünü şu şekilde bulmuşlar.

NSomnia444 adlı kullanıcının yazısı.

RAM arızalı olsaydı sistem RAM'i hiç görmezdi. BIOS ayarlarında değişiklik yapmak gerekiyor.

Bulursanız çok güzel olur çok ihtiyacım var.

Görmemişim hemen bakıyorum

Hocam burada ne yapmamız gerekiyor anlamadım
nSomnia444 adlı kullanıcının sorunu nasıl çözdüğünü anlattığı yazının direkt çevirisidir.

Başlat düğmesi Başlat düğmesine tıklatarak, Bilgisayar'ı sağ tıklatarak ve ardından Özellikler'i tıklatarak Sistemi açın.

Sol bölmede, Gelişmiş sistem ayarları'na tıklayın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onayı istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Gelişmiş sekmesinde, Performans altında Ayarlar'a tıklayın.

Gelişmiş sekmesine tıklayın ve ardından Sanal bellek altında Değiştir'e tıklayın.

Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet onay kutusunun işaretini kaldırın.

Adamın yaptığını resimle anlatacağım, bekleyin.

techno.jpg

Son düzenleme:
NSomnia444 adlı kullanıcının sorunu nasıl çözdüğünü anlattığı yazının direkt çevirisidir.

Başlat düğmesi Başlat düğmesine tıklatarak, Bilgisayar'ı sağ tıklatarak ve ardından Özellikler'i tıklatarak Sistemi açın.

Sol bölmede, Gelişmiş sistem ayarları'na tıklayın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onayı istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Gelişmiş sekmesinde, Performans altında Ayarlar'a tıklayın.

Gelişmiş sekmesine tıklayın ve ardından Sanal bellek altında Değiştir'e tıklayın.

Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet onay kutusunun işaretini kaldırın.

Adamın yaptığını resimle anlatacağım, bekleyin.

İşareti kaldırın diyor işaret yok zaten bende.
İşareti kaldırın diyor işaret yok zaten bende

Denedim olmadı :(

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-14_005846.png
    resim_2021-08-14_005846.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı