16 GB RAM'in 10 GB'ı kullanılıyor

Liberte Sergen

Kilopat
Makaleler
16
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM kullanımı çok fazla, standart kullanımda 10 GB RAM kullanıyor ve oyundayken 15GB tüketiyor direkt. Eskiden sanki böyle değildi. Yani bir oyun için 4 GB RAM boşluk kalıyor. Ne anlamı kaldı 16 GB RAM'in?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme öncesi hakkında pek bilgim yok fakat Windows 10'dan W11'e geçmiştim hatta size sormuştum hocam temiz kurulum sonrası.

Windows 10 kullanırken bu kadar fazla RAM kullanılıyor muydu?

Windows 10 kullanırken bu kadar fazla RAM kullanılıyor muydu?

Net olarak hatırlamıyorum maalesef fakat normalde bu kadar kullanması normal mi? RAM için uygulamalar varda pek sağlıklı değil sanırım. BIOS'tan falan ayar mı yapmam lazım? Güncellemiştim bir ara çünkü.

@Liberte Sergen Windows 11'e gelen güncellemeler bazen kararsız olabiliyor, ondan dolayı bu kadar fazla RAM kullanıyor olabilir. Haberler ve ilgi alanları açıksa onu da kapatın.

Aslında sadece yazılımlar çalışıyor, Windows 10'a geçsem fark yaratır mı?

Şu an Windows 11'de olmadığım için Windows 11'in durumunu bilmiyorum ama gelen güncellemeler ile bellek tüketimi artmış, ağırlaşmış olabilir. Windows 10 geçerseniz tahminimce bellek kullanımınız düşer. Yine bu kadar kullanırsa boş verin, ihtiyacı olduğundan dolayı o kadar kullanıyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…