Çözüldü 16,0 GB RAM'in 13,9 GB'ı kullanılabilir

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lorenzolucca

Kilopat
Daha fazla  
1677452367510.png

1677452409801.png

Dostlar biraz araştırdım, MSConfig'den değiştirmek bir şeye çözüm olmaz vs tarzı cevaplar okudum fakat anlamadığım bir şey var. Bu olay bir sorun değil, olağan bir durum mu yoksa düzeltilmesi gereken bir şey mi? Var yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows 11 64 Bit.

Dosya Ekleri

• 1677452300151.png
    1677452300151.png
    26,5 KB · Görüntüleme: 152
  • 1677452322806.png
    1677452322806.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Epey güzel açıklamışsınız fakat bilgisayardan pek anlayan birisi değilim.
Bilgisayarım bu linkteki: https://www.hepsiburada.com/lenovo-...bilgisayar-p-HBCV00001ZL25U?magaza=Techburada
Sonuç itibari ile ne yapmamı ve nasıl yapmamı önerirsiniz?

Konuda ilk paylaştığım fotoğrafı soruyorsunuz sanırım görmediniz hocam.

BIOS'a girip uma graphic size adında bir ayar olması lazım, onu 512MB'a çek.
O zaman yüksek ihtimalle yeni nesil işlemcili modellerinde var, konu sahibi de geri dönüş yaparsa belli olur.

Ekstra olarak @bonan BIOS'un güncel değilse guncelleyipte deneyebilirsin.

BIOS'um güncel değil çünkü Lenovo rezalet bir firma olduğu için güncel BIOS'da UI tamamen bozuk, fare çalışmıyor ve klavyeyi kullansanız da neyin nerede olduğunu anlayamıyorsunuz. Hiçbir test yapılmadan sürmüşler öylece. 7-8 aydır da bunu düzeltmemişler. Backflash'ı açana kadar cırkım çıkmıştı.

Hatta konusu bile açılmış forumda.

Hocam, dediğiniz frame ayarını 512M'a getirdim ve kullanılan RAM 15,4'e çıktı çok teşekkür ederim...

İşlemciniz : AMD Ryzen™ 5 5600H
https://www.amd.com › apu
Bu sayfanın çevirisini yap
AMD Ryzen™ 5 5600H is a mobile processors with AMD Radeon™ graphics that comes with 12 threads, 6 CPU Cores, and max. boost clock upto 4.2GHz.
İşlemci onboard ekrakarn karti içeriyor. Harici geforce ekran kartı da var. Harici kart uygulama ve oyunlarda devreye giriyor güç tasarrufu açısından.

Sonuç olarak Amd onboard ekran kartları ön ayar olarak 2gb bellek kullanıyor. Sizin kayıp bellekler orada.

Geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Epey güzel açıklamışsınız fakat bilgisayardan pek anlayan birisi değilim.
Bilgisayarım bu linkteki: https://www.hepsiburada.com/lenovo-...bilgisayar-p-HBCV00001ZL25U?magaza=Techburada
Sonuç itibari ile ne yapmamı ve nasıl yapmamı önerirsiniz?

Konuda ilk paylaştığım fotoğrafı soruyorsunuz sanırım görmediniz hocam.

Hocam yanlış anlaşılma olmasın ama bu bilgisayar 35 bin TL etmez.

Hocam, dediğiniz frame ayarını 512M'a getirdim ve kullanılan RAM 15, 4'e çıktı çok teşekkür ederim...

Efendim size eski ayara dönmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hocam yanlış anlaşılma olmasın ama bu bilgisayar 35 bin TL etmez.

Efendim size eski ayara dönmenizi tavsiye ederim.

Fikrin için teşekkürler 14.500'e almıştım bilgisayarı zaten. Herhangi birinin de bu bilgisayar 35.000 TL eder dediğini de görmemiştim oysaki. Niçin eski ayara dönmemi tavsiye ettiğini öğrenebilir miyim bilmediğim için.

Fikrin için teşekkürler 14.500'e almıştım bilgisayarı zaten. Herhangi birinin de bu bilgisayar 35.000 TL eder dediğini de görmemiştim oysaki. Niçin eski ayara dönmemi tavsiye ettiğini öğrenebilir miyim bilmediğim için.

Bilgisayarın güç tasarrufu yapmak için sistemi fazla yormayan oyunları işlemcinin dahili grafik birimi yani bu 2 GB RAM'i alan şeyi kullanıyor ve siz onun RAM'ini azaltırsanız dahili grafik birimini kullanan oyunlarda performans düşüşü yaşarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı