16 GB takılı RAM var fakat kullanılabilir 8 GB diyor

RAM'in yarısını zaten halihazırda kullanıyorsun, Windows'un göstergeleri de doğal olarak kullanılabilen alanı "kullanılabilir" olarak belirtmiş. Sistem şu anda gayet 16 GB RAM'i görüyor, bir problem yok.

Hocam arkada sadece Discord açık ve 1 tane de Google Chrome sekmesi RAM'lerin yarısını kullanması normal mi bu ikisinin.

Hocam arkada sadece Discord açık olmasına rağmen RAM'lerin yarısının kullanıldığını gösteriyor bu normal mi?
Windows 11 çöpünde normal. RTX 3050 laptopta 1 hafta zar zor dayandım. Makine cayır cayır yanıyordu, arkada bir milyar tane uygulama çalışıyor. Hatta makine tamamen temiz olmasına rağmen sanki virüs varmışçasına sert droplar yiyordu.

Arkadaşlar fotoğraflarda da gördüğünüz üzere 16 GB RAM var fakat 8.3 GB kullanılabilir diyor Görev Yöneticisi'nin bellek kısmının fotoğrafını da yükledim. Gördüğünüz üzere orada da RDR2'yi açınca Google'a bir şeyler yazmaya çalıştığımda ciddi anlamda kasıyor, tuşa tıkladıktan 4-5 saniye sonra falan arama yerine yazıyor. Acaba kullandığım RAM'ler orijinal olmayabilir mi veya RAM'lerimi tam anlamıyla kullanmıyor olabilir miyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ayrıca şu görev yöneticisindeki Google Chrome'nin yanında 13 yazıyor o sayı açık olan sekme sayısı mı? Çünkü 13 tane Google sekmesi açık falan değil.
Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. İşlemciniz ve anakartınız nedir? Ramlerinizin mhz'i stock yani düşük galiba. İşlemci ve anakartı söylerseniz o konuda da yardımcı olabiliriz.

Normal hocam. Benim 8 GB RAM'li laptopta bile 7GB kullanıyor. Windows 11 olduğu için sıkıntı göremedim. Format atınca da aynıydı.

Hocam galiba Windows 11 fazla RAM kullanıyor. Bende de aynı.

Windows 11 çöpünde normal. RTX 3050 laptopta 1 hafta zar zor dayandım. Makine cayır cayır yanıyordu, arkada bir milyar tane uygulama çalışıyor. Hatta makine tamamen temiz olmasına rağmen sanki virüs varmışçasına sert droplar yiyordu.

Hocam 1 ay önce laptop abi format attı. Windows 11'den Windows 10'a geçirmişti. Sinirlenmiştim ve biraz kullandım, bayağı hızlıydı ancak Windows 10 arayüzüne alışık değildim, kötü hissettim geri Windows 11 yükledim.

Anladım hocam peki benim RAM'lerim normalde 3200 MHz miş burada 2400 gösteriyor onu nasıl 3200 yapabilirim.

Peki Windows 10'a geçmemi önerir misiniz?

Oldukça normal, endişe duyulacak bir durum yok.

Sağ olun hocam.

Hocam galiba Windows 11 fazla RAM kullanıyor. Bende de aynı.

Hocam 1 ay önce laptop abi format attı. Windows 11'den Windows 10'a geçirmişti. Sinirlenmiştim ve biraz kullandım, bayağı hızlıydı ancak Windows 10 arayüzüne alışık değildim, kötü hissettim geri Windows 11 yükledim.

Sağ olun hocam.

Sağ olun hocam.

Bir sıkıntı göremedim.

Sağ olun hocam.

Sorun yok. 15.9 GB kullanılabilir yazıyor. 16 GB yazanın altında.

Sağ olun hocam.

Anladım hocam peki benim RAM'lerim normalde 3200 MHz miş burada 2400 gösteriyor onu nasıl 3200 yapabilirim.

Peki Windows 10'a geçmemi önerir misiniz?

Sağ olun hocam.

Sağ olun hocam.

Sağ olun hocam.

Sağ olun hocam.

Sağ olun hocam.
Mhz olayında pek bir bilgim yok hocam. Çift slot kullanıyorsan RAM'lerden biri 2400Mhz ise diğeri de yazılımsal olarak uyumluluğu sağlamak için 2400'e inmiş olabilir. Windows 10 Pro iyi gider bu sisteme. Hem OEM Key'ler sakız parası. Performans da memnun eder seni.

Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. İşlemciniz ve anakartınız nedir? Ramlerinizin MHz'i stock yani düşük galiba. İşlemci ve anakartı söylerseniz o konuda da yardımcı olabiliriz.

İşlemci Ryzen 5 5600X anakart ASUS TUF Gaming B550 Plus WI-FI2

MHz olayında pek bir bilgim yok hocam. Çift slot kullanıyorsan RAM'lerden biri 2400MHz ise diğeri de yazılımsal olarak uyumluluğu sağlamak için 2400'e inmiş olabilir. Windows 10 Pro iyi gider bu sisteme. Hem OEM Key'ler sakız parası. Performans da memnun eder seni.

OEM key nedir hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı