16 GB'dan 32 GB RAM'e geçiş sonrası 2933MHz çalışıyor

Arda_inam

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
asus prime b450m k
İşlemci
ryzen 5 2600
16 GB RAM kullanıyordum, bugün 16x16 toplam 32 GB RAM aldım. Normalde 16 GB RAM'leri 3200 MHz'de kullanabiliyorken, 32 GB RAM'leri 3200 MHz'ye alınca sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bu yüzden CPU'nun desteklediği MHz değerine (2933 MHz) düşürdüm ve sorun düzeldi. Bunun sebebi nedir? İşlemcinin overclock ile 3400-3600 MHz'e çıkabileceği yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB RAM kullanıyordum, bugün 16x16 toplam 32 GB RAM aldım. Normalde 16 GB RAM'leri 3200 MHz'de kullanabiliyorken, 32 GB RAM'leri 3200 MHz'ye alınca sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bu yüzden CPU'nun desteklediği MHz değerine (2933 MHz) düşürdüm ve sorun düzeldi. Bunun sebebi nedir? İşlemcinin overclock ile 3400-3600 MHz'e çıkabileceği yazıyor.
Bios'tan Expo açınca mı mavi ekran hatası almaya başlıyorsunuz?

BIOS'tan EXPO açınca mı mavi ekran hatası almaya başlıyorsunuz?

EXPO nedir bilmiyorum ama BIOS'tan DOCP'den profil seçip 3200 MHz'ye çıkartmıştım ondan sonra mavi ekran vermeye başladı bende 3200'den 2933 MHz yebçektim düzeldi, bir de CPU Speed 3400 MHz yazıyor yani bu benim RAM frekansını 3400'e kadar çıkarabileceğim anlamına mı geliyor anlamadım.

EXPO nedir bilmiyorum ama BIOS'tan DOCP'den profil seçip 3200 MHz'ye çıkartmıştım ondan sonra mavi ekran vermeye başladı bende 3200'den 2933 MHz yebçektim düzeldi, bir de CPU Speed 3400 MHz yazıyor yani bu benim RAM frekansını 3400'e kadar çıkarabileceğim anlamına mı geliyor anlamadım.
bazı anakartlarda docp açınca mavi ekran hatalarıyla karşılandığını görmüştüm forumda manuel bi şekilde ram mhz belirleyince düzeliyordu sizdede öyle olmuş büyük ihtimalle manuel bi şekilde ayarlamaya devam edin yada biosunuz güncel değilse güncelleyip bidaha deneyin

bazı anakartlarda docp açınca mavi ekran hatalarıyla karşılandığını görmüştüm forumda manuel bi şekilde ram mhz belirleyince düzeliyordu sizdede öyle olmuş büyük ihtimalle manuel bi şekilde ayarlamaya devam edin yada biosunuz güncel değilse güncelleyip bidaha deneyin
aslında bende manuel şekilde ayarladım ama anlamadığım şey 16 gb ram kullanırken 3200 mhz kullanabiliyordum 32 gb ram e geçince 3200 alınca mavi ekran alıyorum biraz saçma geldi

1.43v vererek 3800 MHz çıkabilmelisiniz.
3200 mhz ye 1.35 v yetermi

yaptım ama olmadı bilgisayar 2-3 kere arka arkaya açılıp kapandı sonra bios a atıp ayarları sıfırladı . Bir de EZ system tuning den asus optimala aldım sanırım performans arttırıyormuş neyse ben şuanda 2933mhz den devam ediyorum bilgisayara da çok zarar vermek istemiyorum. Yinede teşekkürler yazan herkese
1.42v ile 3600 dene, çalışacaktırya

Yaptım ama olmadı bilgisayar 2-3 kere arka arkaya açılıp kapandı sonra BIOS'a atıp ayarları sıfırladı. Bir de EZ System tuningden ASUS optimala aldım sanırım performans arttırıyormuş neyse ben şu anda 2933MHz'den devam ediyorum bilgisayara da çok zarar vermek istemiyorum. Yine de teşekkürler yazan herkese

Son olarak 1.42v ve 3400 MHz deneyin. Olmadı normal halinde kullanırsın.

yaptım ama olmadı bilgisayar 2-3 kere arka arkaya açılıp kapandı sonra bios a atıp ayarları sıfırladı . Bir de EZ system tuning den asus optimala aldım sanırım performans arttırıyormuş neyse ben şuanda 2933mhz den devam ediyorum bilgisayara da çok zarar vermek istemiyorum. Yinede teşekkürler yazan herkese
benim ramlerimde 6000 mhz anakartım 5600 destekliyor ama yinede docp kısmından expoyu açmıyorum sıkıntı çıkartır diye zaten 4800 mhz oynadığım tüm oyunlarda yeterli oluyor en yüksek ayarlarda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı