2. el RX 7800XT/RX 6800 XT vs sıfır Gigabyte RX 9060 XT

Ryangoslingpro12

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi geceler diliyorum. Size bir sorum olacak. Sizce başlıktaki ekran kartlarından birini mi almalıyım yoksa NVIDIA tarafına mı yöneliyim? Bir de bu 2.el ekran kartlarını nasıl test ediyorum adamdan mantıken satın alıyorum ve eve gelip bu kartta mining yapılmış ben bunu adama iade edeceğim gibi mi oluyor?

İkinci elde Sahibinden üzerinden alışveriş yapacaksan "Param Güvende" gibi bir sistem kullan. Kartı site üzerinden al, satıcı sana kargolasın, test et, 2 gün içinde onay ver ya da geri iade et. 10dk FurMark testi yap karta; kaç derece hotspot oluyor, kaç derece çip sıcaklığı görüyor, VRAM'lar kaç dereceye ulaşıyor, % kaç fan açıyor, bunları kontrol et. Kutusu var mı, garantisi var mı, faturası var mı, bunları da sor. Kartın içi açıldı mı?(Çoğu kartta garanti etiketini kontrol etmek işe yarar), açıldıysa ne için açıldı(Macun, pad değişimi), bunları da sor. Kozmetik olarak kontrol et, ezik, çizik, düşme belirtisi var mı bak. Mining geçmişini istersen sor, satıcı ne kadar dürüst olur bilemem. Ben şahsen miningde uzun yıllar hor kullanılmadıysa alınabilirliği olduğunu düşünüyorum. VRAM sıcaklığından az çok kendini belli eder zaten.

Hangi kart mevzusuna gelince sıfır RX 9060XT 16GB 18K civarı. 14-15K civarı RX 6900XT var zaten, biraz daha çıkarsan 20K civarına RTX 4070 var. Uğraşmam ikinci elle sıfır alırım diyorsan RX 9060XT, yok ben macera arıyorum biraz da ucuza çözeyim dersen RX 6900XT.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı