16 GB'lık Flash Bellek RAW Formatına Dönüştü

COMMANDofWORLDS

Hectopat
Yer
Bursa, Turkey
Daha fazla  
Öncelikle merhaba elimde 1 tane 16gblık Hı-Level flash bellek var.
İçine Battlefield 3'ü attım.
Başka bir bilgisayara takıtıktan sonra pc dondu ve Antivirüs programı olarak da ünlü Eset Nod 32 var.
Benim tahminimce o Antivirüs programı yüzünden oldu.
Bilgisayarımda flash bellek çıkarılabilir disk X olarak gözüküyor. Açmaya çalıştığımda biçimlendirmeniz gerekli diyor. Biçimlendiriyorum, Windows biçimlendirmeyi bitiremedi. Diye hata alıyorum Fat32 de denedim, NTFS'de denedim olmuyor. Ayırma birimi boyutunda da hepsini denedim olmadı. Komut isteminden DiskPart ile deniyorum olmuyor, başarıyla temizlendi diyor ama bilgisayarımda yine biçimlendirin diyor ve Windows biçimlendirmeyi bitiremedi, yine aynı hata.

-Sırasıyla bu komutları vererek de yaptım olmadı.

Başlat > Çalıştır > cmd yazıp komut satırına geçin
sırasıyla aşağıdaki komutları yazın.

diskpart
DISCPART>list disk (Sistemdeki disklerinizi gösterecek komuttur .USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu buradan görebilir ve alttaki select disk komutunu buna göre yazabilirsiniz.
DISCPART>select disk 1 (USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu yukarıda komut ile görebilirsiniz ben örnek olarak 1 yazdım)
DISCPART>clean
DISCPART>create partition primary
DISCPART>select partition 1
DISCPART>active
DISCPART>format fs=fat32
DISCPART>assign
DISCPART>exit

Alıntıdır...

Son olarak da bilgisayar yönetiminden biçimlendirmeyi denedim ama olamadı :(

Acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Eğer Eset antivirüs yüzünden olduysa söylemeniz yeterli..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
select disk 1

USB belleğin 1 numarada olduğuna emin misiniz?

Evet eminim. Hepsini kendime göre yaptım. Aslında select disk 2 idi :D Ama baktığım yerden direk buraya yazdım da kendime select disk 2 yazdım.

Yani simdi cevaplarınıza göre cözümü yok mu diyorsunuz :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı