16 Mbit hat 10 saniyede bir kopuyor

Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
352
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizi hiç yormadan hıphızlı anlatacağım konuyu.
8 Mbps internettten 16 Mbps internete geçtik. Ben çok sevindim. Sonra Speed test yaptım sonuç 10 Mbps çıktı. Müşteri hizmetlerini aradım, kadın çıktı evet size 13 Mbps veriyoruz dedi, hattınız o kadar dedi. Ben de dedim ki hem modemim fiber destekliyor hem de altyapım. Ona rağmen bizim aldığımız internet zaten ADSL. Nasıl desteklemez? Papağan gibi tekrar etti aynı şeyi, kapadım. Günlerce denemem sonucu birisi daha açtı. Erkek de evet, böyle sorun var dedi hata raporu gönderdim sorununuz çözülür dedi. 1 gün sonra mesaj geldi sorununuz çözülmüştür diye. Speed test yaptım gine 9-10 Mbps hız. Allah'ım kafayı yeyeceğim. Şimdi benden kaynaklı sorunsa haklarınıda yemek istemiyorum. Neyse ne olduysa ondan sonra oldu. O sıkıntınız düzeltilmiştir yazısından sonra her 10 saniyede bir internetimiz kopuyor, geliyor, kopuyor, geliyor. LOL'de oynamak imkansız zaten. Delirme sürecine girdim.

3-4 Mbps internete bu kadar ağlanılırmı diyeceklere özel:

Şimdi diyeceksiniz bu 3-4 Mbps neden senin için bu kadar önemli? Ben oyun depolama koleksiyon yapma bağımlısıyım. Şu ana kadar 65 tane oyunum var (hepsi torrent ne yazik ki :/) ve çoğunu bitirdim. Yeni oyunlar indiriyorum, aylarca para biriktirip 2.el harddisk alıp koleksiyon yapıyorum. Yeni çıkan oyunları hemen yükleyip bitiriyorum ve bu oyunları da 1 Mbps sabit hızla indirmek delirtiyor insanı. Zaten bilgisayar bir taraftan sinir ediyor. 1050 Ti PC Low'da oynuyorum çoğu oyunu, bir de internet delirtmeye başladı. Bir de 9.sınıfım fen lisesindeyim. Bir de dersler delirtiyor beni. Artık ben de dayanacak güç kuvvet inanç hiçbir şey kalmadı. Ne gerekiyorsa alayım şu internet için ne yapmam gerek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerlim bu şekilde. Eğer tek sorun modemse hard disk için biriktirdiğim para vardı artık onunla modem alacağım :(

DSL Hızı(Kb/s):12279799
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):13376916
SNR Sınırı (dB):8.011.7
Hat Zayıflaması(dB):2.54.1
Güç (dB):16.712.4

Modemin çok eski. HiperNet VDSL demek. DSL-AC51 gibi bir modemle VDSL'e geçmeyi deneyebilirsin, hat değerlerine de bakmak lazım tabii.

Recep abi attım değerlerim bakar mısın lütfen.
Modemimi internete yazdığımda 24Mbps'e kadar destekliyor diyor. Ben ne yapacağım modemi değiştirmiyi mi yani yukarıdada ulaşılabilir hız kadının dediği gibi 13Mbps yazıyor, neden öyle?

Modemim ADSL+2 24Mbps destekliyormuş ama ben 16Mbps internetten 10 Mbps hız alıyorum ya konuya kimse bakmıyor şimdi yeni konu açacağım sonra aynı konu var niye açiyorsun diye uyarı yiyiyeceğim ya.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hattın 13 Mbit üstünü desteklemiyor. Buna çok yakın bir değer atanınca da sorun oluyor gibi. 10 Mbit'e indirtin.
O zamandan bu zamana kadar umarım bu arkadaşa Fiber ya da VDSL altyapı getirilmiştir. Zira bu hızları yıllardır ben de kullandım ve saç baş yoldurttu. Şükür ki şu an 62 Mbps VDSL kullanıyorum...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı