16 Mbps internet hız testinde 8 Mbps gözüküyor

448762

Kilopat
Makaleler
2
TT üzerinden internet hizmeti alıyordum fakat taahhüt sürem bittiğinden dolayı bugün farklı bir pakete geçtim. Modem arayüzünde internet hızım 16 Mbps download 4 Mbps upload olarak gözüküyor ama hala Speedtest üzerinde 8 Mbps download hızı alıyorum aynı şekilde herhangi bir şey indirirken de saniyede 1 MB ile indirme yapıyor. Müşteri hizmetlerini aradım ama bir sorun gözükmüyor dediler ve bu yüzden arıza kaydı da oluşturmadılar. İnternete CAT7 Ethernet kablosu ile bağlıyım, ne yapmalıyım?

(Altyapım VDSL2, yani altyapı kanadında bir problem yok.)

Bulunduğun yerde başka insanlar da yaşıyorsa interneti daha az alıyor olabilirsin, internet trafikten dolayı az veriliyor olabilir. Ya da modem eskiyse değiştirebilirsin değiştirmek çok işe yarıyor. Pek bir bilgim yok o yüzden daha fazla araştırma yapman mantıklı olur.

Binanızın girişinde Türk Telekom kapağı varsa açıp kabloların durumunu kontrol etmenizi öneririm. Bakır kabloların ömrü çok uzun olmuyor.

Modem patlak vermiş olabilir mi?

16 Mbps veremiyor mu modem? VDSL destekli TT'nin verdiği modemi kullanıyorum ve nispeten yeni sayılır. Modem ile alakalı olduğunu zannetmiyorum.
Binanızın girişinde Türk Telekom kapağı varsa açıp kabloların durumunu kontrol etmenizi öneririm. Bakır kabloların ömrü çok uzun olmuyor.

Daha yeni alt yapı çalışması yapıldı, kablolarla alakalı bir sıkıntı olduğunu nasıl anlayacağım acaba bilmediğimden soruyorum?

anlayamazsınız. superboxlardan almanız en mantıklısı. kablo ile uğraşılmaz bu devirde. belki de 50 senelik kabloları kullanıyorlardır yeraltında.

Lazım olur belki diye hat değerlerimi ekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…