16 Mbps İnternetten 6 Mbps Hız Almak

Maestrofobik

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar uzun süredir yaşadığım bir derdim hakkında sizlere bu soruyu sormak istiyorum.

Konu şu ki: Turk Telekom kullanıyorum ve 16 MBPS internet tarifem var ve ücretini de köküne kadar ödüyorum :D Fakat kullanılabildiğim internet hızım sadece 6 Mbps. Bu aşırı saçma değil mi? Üstelik bu yetmezmiş gibi Upload hızım 0.7 Kbps.

Bi rde oyunlarda tek başıma interneti kullanırken hiç sıkıntı yok ping 60-90 arası gidip geliyor ama evden başka birisi Instagram, Whatsapp vb. bir uygulamayı açtığı an pingim 300-900 arası değişiyor bunun sebebi ne olabilir şimdiden çok teşekkürler.

Merhabalar arkadaşlar uzun süredir yaşadığım bir derdim hakkında sizlere bu soruyu sormak istiyorum.

Konu şu ki: Turk Telekom kullanıyorum ve 16 MBPS internet tarifem var ve ücretini de köküne kadar ödüyorum :D Fakat kullanılabildiğim internet hızım sadece 6 Mbps. Bu aşırı saçma değil mi? Üstelik bu yetmezmiş gibi Upload hızım 0.7 Kbps.

Bi rde oyunlarda tek başıma interneti kullanırken hiç sıkıntı yok ping 60-90 arası gidip geliyor ama evden başka birisi Instagram, Whatsapp vb. bir uygulamayı açtığı an pingim 300-900 arası değişiyor bunun sebebi ne olabilir şimdiden çok teşekkürler.

İnternet hızın 16 Mbps değil ve hiçbir zaman o hızı göremeyeceksin.
Tarifendeki açıklamaları dikkatli okursan, Hızının 16 Mbps değil, 16 Mbps'ye kadar olduğunu göreceksin.
Yani servis sağlayıcın sana 16 Mbps hız vereceğini taahhüt etmiyor. En fazla 16 Mbps'ye kadar hız verebileceğini taahhüt ediyor ve sen bunu kabul ederek ücret ödüyorsun.
Memnun değilsen başka bir servis sağlayıcıya geçebilirsin.

Türk Telekom ADSL kullanıcısıyım. Sınırsız 16Mbit'e kadar olan paketten kullanıyorum. Geçen sene bu zamanlar internetimin sürekli kopmasıyla ilgili bir arıza talebi oluşturdum. Uzun ve sıkıntılı bir süreçten sonra bana alt yapı yetersiz olduğu için 6Mbitten fazla hız veremeyeceklerini hız daha fazla olursa kopma yaşayacağımı belirttiler. AKN'yi geçtiğimde hızımı düşürmezlerse anlaşabileceğimizi söyledim(hiç yoktan iyidir).

Temmuzda taahhütüm bitiyor. Fiber altyapı bulunduğum yere 1.3km mesafede. Eğer fiber hat çekmezlerse aboneliğimi iptal ettirmeyi düşünüyorum. Fazla da alternatif yok. Teknolojik açıdan özürlü bir ülkedeyiz. Bir açıdan da suçlusu biziz.

Sözleşmede indirme hızının 16Mbps değil 16Mbps'a kadar olduğu ve yükleme hızının da 800Kbps olduğu yazıyor. Tepki göstermek için geçerli bir nedeniniz yok. Ayrıca diğer uygulamalar suyla değil internetle çalıştığından pingin bir süreliğine yükselmesi gayet normaldir. Bu sorunu diğer cihazların hızlarını sınırlayarak çözebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı