16-pin ekran kartı nasıl PSU'ya bağlanır?

jannapref

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Selamlar arkadaşlar. İlk kez bir sistem diziyorum. Sistemde şu an her şey mevcut yalnızca ekran kartım yok, onu da sipariş ettim ve bugün elime ulaşıyor. Yalnız bu konularda acemi olduğum için anlayamadığım birkaç husus var, bunlarda sizden yardım isteyeceğim:
1- PSU'dan çıkan PCI-e kablosunun ekran kartına bağlanacak olan ucu, 2, 2, 6, 6 şeklinde. Bunları böyle olduğu gibi 16-pinlik ekran kartına mı takıyorum?
2- PSU'dan çıkan aynı PCI-e kablosunun güç kaynağına takılan ucunda bir bozukluk var gibi, 8 yuvası var, 7 tanesinin içi metal bir plaka ile kaplı fakat bir tanesinin içi boş, belki de normaldir ve benim haberim yoktur.
3- Ekran kartının kutusunun içinden çoklayıcı gibi bir şey çıkıyor, üç başlıklı. Bunu kullanmaya gerek olacak mı?

Fotoğrafları size tek tek ileteyim.

Dosya Ekleri

• ekrankarti.png
    421,9 KB · Görüntüleme: 171
  • GPU.jpeg
    73,3 KB · Görüntüleme: 174
  • PSU.jpeg
    60,3 KB · Görüntüleme: 147
  • msikablo.png
    165 KB · Görüntüleme: 137
Kutudan çıkan dönüştürücüyü kullanman lazım.
Ekran kartı fotoğrafında 16-Pin slotun üstünde bu dönüştürücünün ucunun takılacağı bir yer var. Yani ben bu dönüştürücüyü oraya takıp, 16-Pin slota hiçbir şey takmayıp dönüştürücüye mi bağlayacağım PSU PCIe kablosunu?

2-2-6-6 olmasına bakma onlar ayrılıp tekrar birleştirilebiliyor. Yani ekran kartına takabilirsin gayet normal bu
Dönüştürücü kullanılmayacak mı?

2 tane 6+2 pin var. Bunları kenetleyebilirsin. İçindeki birinin boş olması normal. Dönüştürücü 3'lü 6+2 pin çıkışı olması gerek. Senin ekran kartın 16 pinli ise gerekmemesi gerek. 16 pinden fazla ise kullanacan.

Ekran kartının 16 pini falan yok, bahsettiğiniz slot 12 vhpwr olarak geçiyor tamamen farklı. Dönüştürücüyü kullanmak zorundasın.
Ekran kartın ve güç kaynağın nedir?

Ekran kartının 16 pini falan yok, bahsettiğiniz slot 12 vhpwr olarak geçiyor tamamen farklı. Dönüştürücüyü kullanmak zorundasın.
Hocam şöyle bir ekran görüntüsü atayım, orada power connectors 16-pin x 1 olarak belirtilmiş. Bu sebeple 16 pini var diyorum.
Ekran kartım MSI 5070 Ti Gaming 16G Trio OC PLUS
Güç kaynağım Corsair RM750e

Kenetlemek dediğiniz, yan yana birlikte takmak mı? Dönüştürücü nasıl çıkıyor bilmiyorum açıkçası. Bildiğim kadarıyla ve fotoğrafta gördüğünüz üzere ekran kartım 16-pin x 1 şeklinde.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-02-22 13.14.00.png
    172,5 KB · Görüntüleme: 61
0.44'ten itibaren izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlıycaksın hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şimdi anladım 12VHPWR mevzusunu. Peki benim güç kaynağımın doğrudan 12VHPWR bağlantısı var mı? Yani fotoğrafta attığım kablolar 2 adet 6+2 ya, ben o kablolardan 2-2 olanları dışarda tutup sadece 6-6 olanları bağlasam hata mı etmiş olurum? Bunu tamamen merakımdan soruyorum.

Güç kaynağını söylersen öğrenebiliriz 12VHPWR var mı yok mu. 6+2 leri birleştirip takman gerekiyor.
Yazmışsın görmedim, senin güç kaynağında görselini eklediğim şekilde kablo çıkıyor olması lazım onu kullanabilirsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_12.png
    16,4 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…