16 yaş calisthenics için program önerisi

artunnz

Centipat
Daha fazla  
Selam değerli Technopat üyeleri. Boyum 1.80 kilom 60 civarında. Şu anki kullandığım 3 günlük full body programını bir arkadaşımdan almıştım ama şu an daha iyi bir programa geçmek istiyorum. ChatGPT'ye sorarak bir program alabileceğimin farkındayım ama körü körüne dediklerini de bilmeden yapmak istemiyorum. Sizlerin de fikrini alabilirsem daha iyi olacak. Ekleme, çıkartma, şurada fazla olmuş, şunda biraz daha yapabilirsin gibi önerileriniz iyi olur veya düzenlenmiş halini de atabilirseniz iyi olur. Düzenleme : Elimde sadece 2 adet 5kglik dambıl var.

Pazartesi – üst vücut​

• Dumbbell row → 3x12-15
  • Şınav (yapabiliyorsan normal) → 3x8-12
  • Dumbbell floor press → 3x12-15
  • Lateral raise → 3x12-15
  • Hammer curl → 2x12-15
  • Overhead triceps extension → 2x12-15

Salı – alt vücut​

• Goblet squat (yavaş tempo) → 3x15-20
  • Dumbbell romanian deadlift → 3x15
  • Reverse lunge → 3x10-12 (her bacak)
  • Calf raise → 3x20
  • Plank → 3x30-45 sn

Perşembe – üst vücut​

• Incline dumbbell press → 3x12-15
  • Dumbbell row → 3x12-15
  • Reverse fly → 3x12-15
  • Lateral raise → 3x12-15
  • Concentration curl → 2x12-15
  • Triceps extension → 2x12-15

Cuma – alt vücut + Core​

• Squat (yavaş) → 3x15-20
  • Dumbbell romanian deadlift → 3x15
  • Walking lunge → 3x10-12 (her bacak)
  • Leg raise → 3x15
  • Russian twist → 3x20

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmış olabilir hocam. Program dumbbell ağırlıklı. Evde 2x5 kg dumbbell var. Sadece ne yapmam gerektiğine dair fikir belirtirseniz sevinirim.

Calisthenics kendi vücudunu eğittiğin spordur. Yani barfiks şınav mekik gibi. Hem ağırlık hem kendi vücüdunuzla da çalışabilirsiniz fakat ağırlıkla çalışmayı hedefliyorsanız 5kg dumbelllar yeterli olmaz. Spor salonuna gitmeyi düşünebilirsiniz. Calisthenicsi evde yapabilirsiniz tabii ki.

Calisthenics kendi vücudunu eğittiğin spordur. Yani barfiks şınav mekik gibi. Hem ağırlık hem kendi vücüdunuzla da çalışabilirsiniz fakat ağırlıkla çalışmayı hedefliyorsanız 5kg dumbelllar yeterli olmaz. Spor salonuna gitmeyi düşünebilirsiniz. Calisthenicsi evde yapabilirsiniz tabii ki.
Teşekkür ederim fakat spor salonuna gidecek kadar elimde param yok ve öğrenciyim. Elimdekilerle yetinmeye çalışıyorum. Yine de tecrübeniz varsa acaba benimle paylaşır mısınız. Şu hareketi önermem veya şunu ekle gibi.

Teşekkür ederim fakat spor salonuna gidecek kadar elimde param yok ve öğrenciyim. Elimdekilerle yetinmeye çalışıyorum. Yine de tecrübeniz varsa acaba benimle paylaşır mısınız? Şu hareketi önermem veya şunu ekle gibi.

Yaptığınız program başlangıç için gayet iyi bence bu programla başlayın. Bu arada spor İstanbul'dan belediyenin spor salonlarını 375TL'ye aylık olarak kullanabilirsiniz oldukça uygun yani gayet temiz düzenli ve bölgeden bölgeye değişir ama büyükler.

Yaptığınız program başlangıç için gayet iyi bence bu programla başlayın. Bu arada spor İstanbul'dan belediyenin spor salonlarını 375TL'ye aylık olarak kullanabilirsiniz oldukça uygun yani gayet temiz düzenli ve bölgeden bölgeye değişir ama büyükler.

Tamamdır spor salonu işini aklımda bulundururum. Çok teşekkür ediyorum sağ olun hocam yardımcı olduğunuz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı