16 yaş için CNC mi, oto sanayi mi?

muhammedpppp

Decapat
Daha fazla  
16 yaşındayım okulu bırakıp MESEM üzerinden işe başlayıp meslek edinmek istiyorum.
Önümde birkaç yol var.
-CNC torna üzerine başlasam mesleğin zorlukları maaşları neler ileride geçim sıkıntısı çekmek istemiyorum.
-Karar vermek için önümde birkaç ay var CNC seçersem üniversitede devam zorunluluğu olmayan 2 yıllık bir üniversite kazanıp daha iyi yerlere gelebilir miyim?
-Yoksa okula devam edip gene makine bölümü okusam daha mi iyi olur.
-Oto sanayiye yönelsem zorlukları neler? İyi paralar kazanır miyim? Pişman olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise yi bitirirsen daha iyi olur, öbür türlü işi bilsende fabrika işçi olarak alıyor. CNC operatörlüğünde iyi para var. Oto sanayide de vardır elbet ama iyi bir fabrika da CNC operatörü olarak çalışırsan daha rahat edersin. Ama önce liseyi bitir derim. 2 yıllık üniversitenin katkısı yok maalesef. Yine işçi olarak çalıştırıyorlar, meslek lisesinin bitirip 2 yıllığa gidip bitirdiğinde tekniker oluyorsun. Max alacağın maaş 30 bin olur. CNC operatörlüğü ise daha iyi 35 binden başlıyor.

CNC yi bilmiyorum ama oto sanayiciler deli para kazanıyor. Çıraklara ne kadar para verirler bilmiyorum ama bir amortisör değişimine 2000₺ para aldılar daha 1-2 hafta önce. Parça zaten 2500 lira, parça parası kadar işçilik aldılar. Ayıra şimdiki aklım o zaman olsa üniversite okuyup öğretmen olmaz, sanayide çalışırdım. Şimdiye kendi dükkanımı çıktan açmış, güzel para kazanıyor olurdum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı