16 yaşında ara yollarda araba sürmeye alışmak normal mi?

Ahhah

Decapat
Kardeşim 16 yaşında ve yavaş yavaş araba sürmeyi öğrenmek istiyor, köy yolunda vs. sürüyor ama annem karşı çıkıyor. Ehliyetsiz arabaya binilmez diyor her şeye karışıyor. 18 yaşına geldiğinde nasıl birden sürmeye başlayacak diyorum, süre süre alışır diyor. Hatalı mıyım?

Kardeşim 16 yaşında ve yavaş yavaş araba sürmeyi öğrenmek istiyor, köy yolunda vs. sürüyor ama annem karşı çıkıyor. Ehliyetsiz arabaya binilmez diyor her şeye karışıyor. 18 yaşına geldiğinde nasıl birden sürmeye başlayacak diyorum, süre süre alışır diyor. Hatalı mıyım?
Arabayı ehliyet sürmüyor boş köy yollarında pratik yapması iyidir.

18 yaşına geldiğinde süre süre alışır. Haklı. Ama 18 olunca ehliyetsiz kullanması hala uygun değil aslında.

Kursta öğrenmek yeterli. Gerisi alışma. İstenirse sizin dediğiniz gibi köy yolu vb. bence gayet uygun.

Ama asıl olay aracı kaldırmak, durdurmak iken niye insanların sürme hevesi var anlamıyorum. Araç kalktıktan sonra herhangi bir yarış oyunundan farklı pek bir şey yok. Varsa da sürerken ben fark etmeyecek kadar körüm. Sinyal vermesi mi zor geliyor? El frenini kaldırıp indirmesi mi zor geliyor? Aynaya bakmak mı zor geliyor? Öyle ise oyunlarda niye aynaya bakmıyorsunuz?
Yokuşta, düz yolda kalkmak, durmak ve park etmek sürmek için fazlasıyla yeterli bence.

Anormal ara yollarda sürme imkan varsa uzun yol sür istanbul dışı bomboş yok imkan yoksa arsada boş arazıde sür alışmak için

Trafiğe kapalı yolda sürebilir. Fakat illa gerekli mi derseniz değil. Öğrenecek kişi1 ay pratik yapsa rahatça kullanır hale gelir. 18'ime bastığımda direkt ehliyet aldım senelerdirde araba kullanıyorum öyle bir zorluğu yok. Ehliyetsiz araç kullanma cezasıda 8 bin TL.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı