16 yaşında bilgisayar tamirciliği yapılır mı?

picarean

Kilopat
Yer
İzmir
Merhaba, 16 yaşındayım ve en azından harçlığımı çıkartacak kadar para kazanmak istiyorum, bilgisayar vs. tamir edebileceğimi düşünüyorum fakat gidip dükkanlarda çırak olarak vs. çalışamam, bunu yapabileceğim başka bir yol var mıdır sizce?

Sen daha baştan kaybetmişsin çalışarak öğrenirsin ben 11 yaşında girdim şu an yaşım 19 hala ogrenecek şeylerim var seninde vardır yani kardesim benim bu yolun başı çalışmak ben biliyorum demek seni biyerlere maalesef getirmez.

Merhaba, 16 yaşındayım ve en azından harçlığımı çıkartacak kadar para kazanmak istiyorum, bilgisayar vs. tamir edebileceğimi düşünüyorum fakat gidip dükkanlarda çırak olarak vs. çalışamam, bunu yapabileceğim başka bir yol var mıdır sizce?
%100 çırak olarak gireceksin :D
Çırak olmadan tabandan yetişmeden usta olamazsın

Zaten dolandırıcı fırsatçı dükkanlarda çalışmanı tavsiye etmem. Helal para kazanmayan bilgisayarcı hırsızlar ile birlikte olacağına bari tek çalış. Şimdi gelelim senin mevzuya;

Bilgisayar tamiratını ne derece biliyorsun? Anakart hasarlı devreyi onarabiliyor musun? Seri numarasına uygun bobin bulup misal GPU bobini değiştirebiliyor musun? Sigortası atmış PSU'yu düzeltebiliyor musun?

Ayrıca ne tür tamir? Format atmayı tamir saymıyorsunuz inşallah.

Açmazdım bu konuyu öyle olsaydı 😀

Bilgisayar tamiratını ne derece biliyorsun? Anakart hasarlı devreyi onarabiliyor musun? Seri numarasına uygun bobin bulup misal GPU bobini değiştirebiliyor musun? Sigortası atmış PSU'yu düzeltebiliyor musun?
Dediklerinizi az çok yapabilirim, tek nasıl çalışabilirim sizce?

tek nasıl çalışabilirim sizce?
Yapabiliyorsan önce buna uygun aletleri alman gerektiğini biliyorsun. Daha kazanmadan harcayacaksın. Evinde fazla oda varsa kullanmadığınız, 1 masa atar bu işlere ayırabilirsin. Kasa temizliğini falan balkonda yaparsın çok toz atıyor. Gerekli aletleri aldıktan ve hazırlığı yaptıktan sonra LetGo, Facebook, Instagram gibi yerlerden reklamını yapacaksın. Hatta Sahibinden gibi yerlerden bile millet o semtte senin olduğunu bilecek. Gidip bilgisayarcılarda kazıklanacağına sana gelecek bunu duyurmak lazım. Evde fazla oda yoksa kendi odan eğer büyükse bir kısmını ayırabilirsin, küçükse bu işler için elektrik kaynağına yakın bir mekan lazım. Mekansız yolda tamirat olmaz. Mekan bulamazsan tamircilik yerine kasa toplayıp satabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı