Merhaba, 16 yaşındayım ve en azından harçlığımı çıkartacak kadar para kazanmak istiyorum, bilgisayar vs. tamir edebileceğimi düşünüyorum fakat gidip dükkanlarda çırak olarak vs. çalışamam, bunu yapabileceğim başka bir yol var mıdır sizce?
%100 çırak olarak gireceksinMerhaba, 16 yaşındayım ve en azından harçlığımı çıkartacak kadar para kazanmak istiyorum, bilgisayar vs. tamir edebileceğimi düşünüyorum fakat gidip dükkanlarda çırak olarak vs. çalışamam, bunu yapabileceğim başka bir yol var mıdır sizce?
Ayrıca ne tür tamir? Format atmayı tamir saymıyorsunuz inşallah.
Dediklerinizi az çok yapabilirim, tek nasıl çalışabilirim sizce?Bilgisayar tamiratını ne derece biliyorsun? Anakart hasarlı devreyi onarabiliyor musun? Seri numarasına uygun bobin bulup misal GPU bobini değiştirebiliyor musun? Sigortası atmış PSU'yu düzeltebiliyor musun?
Yapabiliyorsan önce buna uygun aletleri alman gerektiğini biliyorsun. Daha kazanmadan harcayacaksın. Evinde fazla oda varsa kullanmadığınız, 1 masa atar bu işlere ayırabilirsin. Kasa temizliğini falan balkonda yaparsın çok toz atıyor. Gerekli aletleri aldıktan ve hazırlığı yaptıktan sonra LetGo, Facebook, Instagram gibi yerlerden reklamını yapacaksın. Hatta Sahibinden gibi yerlerden bile millet o semtte senin olduğunu bilecek. Gidip bilgisayarcılarda kazıklanacağına sana gelecek bunu duyurmak lazım. Evde fazla oda yoksa kendi odan eğer büyükse bir kısmını ayırabilirsin, küçükse bu işler için elektrik kaynağına yakın bir mekan lazım. Mekansız yolda tamirat olmaz. Mekan bulamazsan tamircilik yerine kasa toplayıp satabilirsin.tek nasıl çalışabilirim sizce?
Başka bir kullancının da dediği gibi, kazanmadan harcayacaksın. Ayrıca, emin ol 16 yaşında bu işler için daha çok yolun vardır. Düzgün bir yere gir çalış, en mantıklısı bu.Açmazdım bu konuyu öyle olsaydı
Dediklerinizi az çok yapabilirim, tek nasıl çalışabilirim sizce?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.