16 Yaşında Çalışma Olanağım

Onur Haha Atan

Kilopat
Daha fazla  
16 yaşındayım teyzem bir otelin muhasebe bölümünde çalışıyor müdür olarak. Ben de oraya yanına çalışmak için gittim (tabii, teyzemde sağ olsun) ama nedense kendimi bir garip hissediyorum. Orada benim yaşımda staj yapan öğrenciler ve normal çalışanlar da var 30 yaşlarında işte neyse üniformayla falan gidiyorlar ben ise serbest kıyafetle gidiyorum (anadolu lisesinde okuyorum stajdan bağımsız zevk amaçlı çalışmaya gittim) kendimi teyzemin torpillisiymiş gibi hissediyorum. Bazen çok anlamıyorum diye bana iş kalmıyor, bir süre boş boş oturup insanları izliyorum. Cidden onlar çalışırken boş otururken kötü hissediyorum yani. (Hep boş oturmuyorum tabii 2 saat çalışıyorum 1 saat oturuyorum iş kalmayınca ama o 1 saat yetiyor) Bir de benim yaşımdaki stajyerler aynı okuldan gelme falan işte birbirleriyle arkadaşlar ben ise yapacağım iş dışında konuşmuyorum kimseyle. Yani oraya çalışmaya gittim ama kendimi bir personel gibi hissetmiyorum. Yaptığım işler de işte düzenli şekilde dosyalara evrakları yerleştirmek, fotokopi çekmek, birine imza kağıtı götürmek, evrak saymak falan. Neyse çalışırsam 23 gün çalışacağım (sabah 8'den akşam 6'ya teyzemle gidip geliyorum) sizce 23 gün çalışıyım mı? Herhangi bir zorunluluğum yok çalışmak için ama kendimi yukarıda yazdığım gibi hissettiğim için bir garip oluyorum. Maaş alıp almayacağım kesin değil, stajyerin stajyeri gibi bir şeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yaşındayım teyzem bir otelin muhasebe bölümünde çalışıyor müdür olarak. Ben de oraya yanına çalışmak için gittim (tabii, teyzemde sağ olsun) ama nedense kendimi bir garip hissediyorum. Orada benim yaşımda staj yapan öğrenciler ve normal çalışanlar da var 30 yaşlarında işte neyse üniformayla falan gidiyorlar ben ise serbest kıyafetle gidiyorum (anadolu lisesinde okuyorum stajdan bağımsız zevk amaçlı çalışmaya gittim) kendimi teyzemin torpillisiymiş gibi hissediyorum. Bazen çok anlamıyorum diye bana iş kalmıyor, bir süre boş boş oturup insanları izliyorum. Cidden onlar çalışırken boş otururken kötü hissediyorum yani. (Hep boş oturmuyorum tabii 2 saat çalışıyorum 1 saat oturuyorum iş kalmayınca ama o 1 saat yetiyor) Bir de benim yaşımdaki stajyerler aynı okuldan gelme falan işte birbirleriyle arkadaşlar ben ise yapacağım iş dışında konuşmuyorum kimseyle. Yani oraya çalışmaya gittim ama kendimi bir personel gibi hissetmiyorum. Yaptığım işler de işte düzenli şekilde dosyalara evrakları yerleştirmek, fotokopi çekmek, birine imza kağıtı götürmek, evrak saymak falan. Neyse çalışırsam 23 gün çalışacağım (sabah 8'den akşam 6'ya teyzemle gidip geliyorum) sizce 23 gün çalışıyım mı? Herhangi bir zorunluluğum yok çalışmak için ama kendimi yukarıda yazdığım gibi hissettiğim için bir garip oluyorum. Maaş alıp almayacağım kesin değil, stajyerin stajyeri gibi bir şeyim.
Teyzemin torpillisi olarak hissediyorum demişsin de zaten öyle değil misin?
Eğer kendini torpilli hissetmemek istiyorsan sürekli iş yapmak için diğer elemanlara yardım lazım mı diye sor. Yemekhane katına git, ne bilelim illa ki yapılacak bir iş vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tecrübe kazan, her şey para değil. Ben haftalık 200 TL alıyorum ve oto sanayide çalışıyorum sabah 9:30 akşam 21:00 arası ve canım çıkıyor yorgunluktan oyun bile oynayamıyorum bazen. Sırf bir şeyler öğrenmek için para vermezlerse dert etmem ama bu sayede bilgisayarıma yeni parçalar ekleyebiliyorum.

Otelde iş bulmuşsun kardeşim, daha ne istiyorsun? Ben zamanında İng geliştirmek için o kadar başvuru yaptım da yaş tutmuyor diye almadılar. Adama para bile istemiyorum dememe rağmen almadılar. Ben de o zamanlar 15 16 yasımdayım.

Valla ne diyeyim, elinize gelen fırsatları tepiyorsunuz...

Otelde iş bulmuşsun kardeşim, daha ne istiyorsun? Ben zamanında İng geliştirmek için o kadar başvuru yaptım da yaş tutmuyor diye almadılar. Adama para bile istemiyorum dememe rağmen almadılar. Ben de o zamanlar 15 16 yasımdayım.

Valla ne diyeyim, elinize gelen fırsatları tepiyorsunuz...
Ingilızce ile nerdeyse hiç uğraşmıyorum ki getir götür düzen işleri.

Teyzemin torpillisi olarak hissediyorum demişssin de zaten öyle değilmisin?
eğer kendini torpilli hissetmemek istiyorsan sürekli iş yapmak için diğer elemanlara yardım lazım mı diye sor yemekhane katına git ne bilelim illlaki yapılacak bir iş vardır...
Yani öyleyim ama işte insanların beni böyle görmesini istemiyorum.
Çalış çalış ki dünyanın kaç bucak olduğunu gör.
Çalıştığım işte zorlanmadığım için sıkılıyorum zaten tecrübesiz olduğum için getir götür ve birkaç evrak işi dışında birşey yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı