16 yaşında freelancer çalışmak yasal mı?

Şahıs şirketi açmadan bu tarz işlere girmeni pek tavsiye etmiyorum açıkçası. Benimle hemfikir olan arkadaşların tavsiyelerini dinle bence sadece. İnternetten para kazanmak düşündüğünüz kadar kolay değil ve bir bedeli var.

Asıl senin düşündüğün kadar zor değil. Önemli olan bilgi birikimi. Hele platformlarla iş yapıyorsan vergi açısından hiçbir bağlayıcılığı yok. Zaten platform senden komisyon kesiyor ve kazandığın paranın bedelini platforma ödüyorsun. Fatura kesmiyorsun.

İşleri zora koşmanın bir anlamı yok. Yeterince bilgi sahibi olmadığını düşünüyorum. Yanlış yönlendiriyorsun.

Platformlar kendi komisyonunu alıyor fakat platformlar ileride vergi borcunuz için kapınızı çalarlarsa bizi alakadar etmez diyorlar. Normalde şahıs şirketi açıp kazanılan paranın vergisini de vermen gerekiyor maalesef ki.

Gelir vergisi vermeni gerektirecek kadar gelir elde etmen zor ihtimal zaten 18 yas oncesi.
Kendi adina banka hesabi acman daha zor olabilir, odeme almak icin. Belki anne baban ile yaparsin bunu.
Sirket acmana da vergi vermene de gerek yok belirli bir gelirin altinda freelancer olarak.
Once senede 40-50K ustune cok, sonra dusunursun bunlari.

Normalde banka hesabı açıp yapması daha iyi olur 18 yaşını bekleyip fakat 1 yılda 10.000 TL veya 20.000 TL kazandı diyelim. İleride bu kazandığı paranın vergi cezalarıyla birlikte katlanarak borç olarak geri gelmeyeceğinin bir garantisi yok.

Vergi borcu olması için fatura kesmen gerekiyor. Platformlardan yaptığın küçük işler için vergi borcu çıkmaz. Dert edecek bir durum yok. Varsa yeteneğin bir şeyler yapıp para kazanabilirsin.

Vergi borcu olması için fatura kesmen gerekiyor. Platformlardan yaptığın küçük işler için vergi borcu çıkmaz. Dert edecek bir durum yok. Varsa yeteneğin bir şeyler yapıp para kazanabilirsin.
Devlet banka hesabınıza giren çıkan her paranın bilgisine sahip. Asıl sorun fatura kesmeden yapılan işler. Şahıs şirketi açıp fatura kestirip düzenli olarak vergi vermek lazım normalde bunun doğrusu budur.

Anladım hocam teşekkür ederim. Bende küçük paralar için çok peşine düşülmez diye düşünüyordum fakat yine de bir sorayım istedim. Çünkü neredeyse her şeyde vergi var. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Cimer'e de yazmıştım gelen cevaba göre bir yol izlerim. Çok teşekkür ederim.

Bakalım hocam bir de cimer ne diyecek bu konuya. Cevap aldığım zaman konuya yazarım. Teşekkür ederim.

Kendime ait banka hesabım var zaten o konuda sorun yok. Dediğiniz gibi biliyorum ben de senelik belirli bir paranın üzerinde kazanç sağlanır ise vergi olayı doğuyor sanırım. Çok teşekkür ederim.

Devlet oturup da sizin banka hesabınızı denetlemez. O işler öyle yürümüyor. Ancak adınıza bir teknik takip kararı varsa denetlenirsiniz. Sıkıntı olacak bir durum yok. 18 yaşının altında bir birey vergi yükümlüsü olmaz.

Selam, 15 yaşındayım ve geçen gün Livingston Research firmasına Freelance Writer olarak kabul edildim, tüm quizlerden testlerden falan geçtim, keyfim istediği gibi çalışabiliyorum şu an. Fiverr'den istediğin gibi kazanıp paranı çekebileceğini düşünüyorum. VPN ile PayPal hesabı açıp kripto para alıp oradan Papara'ya çekebilirsin, biraz zahmetli fakat yapacak bir şey yok.

Yukarıda vergi şirket muhasebe takip kararı falan konuşulmuş hiç sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Daha önce yabancı firmalardan ödeme aldım, paşalar gibi Paparama atıp harcadım.

TL;DR, Yapabilirsin, tabii ki yasaldır. Genç yaşından kendi bilginle emeğinle kazandığın paraya köstek olacak bir devlet düşünemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…