16 Yaşında iş bulamamak

Oto tamirde işi bilmeden, belirli markalar veya sistemler üzerinde yatkınlığınız olmadan, araba sistemlerinin mantığını anlamadan girmeniz çok zor, hele hele tanıdık yoksa. Sonuçta iş sahibi sizin işçiliğinizden çıkacak herhangi bir sorunda sorumlu olacak.

Bu işi yapanlar genelde daha da genç yaşlarda akraba yanında öğreniyor ya da meslek lisesi/üniversitede öğreniyor.

Bu konuda daha az sık olan belki kaporta/boyacılardır. oralara sorun.

Hocam çok seviyorum arabaları öğrenmek istiyorum işte.

Hocam çok seviyorum arabaları öğrenmek istiyorum işte.
Arabaları kimse işyerinde size öğretmez. Yakınınız olmayan kimse bu sorumluluğu almaz, müşteri arabaları üzerinde çalışacağınızdan. Gerçekten ilgili görünmeniz için bu yaşta bile bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor, otomotiv için. Bu da akraba yanında veya okulda oluyor maalesef.

Dediğim gibi kaporta boya bu durumda en az sıkı olandır. Öğrenmesi kolaydır ama uzmanlaşmak yıllarınızı alır. Oldukça zahmetli ve çok fazla da el işi gerektirir. İşi de genelde müşteri aracı üzerinde değil, dükkanda bulunan döküntü araçlar üzerinde, hurda kaporta parçaları üzerinde öğretirler.

Ayrıca birkaç sene önce turbo revizyon ve otomotiv motor revizyon dükkanlarında, asgari ücretle işçi yetiştiren yerlerin ilanlarını görüyordum. Direkt oto tamirden ziyade böyle yerlere başvurmak daha mantıklı olabilir.

Umarım istediğiniz gibi bir iş bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arabaları kimse iş yerinde size öğretmez. Yakınınız olmayan kimse bu sorumluluğu almaz, müşteri arabaları üzerinde çalışacağınızdan. Gerçekten ilgili görünmeniz için bu yaşta bile bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor, otomotiv için. Bu da akraba yanında veya okulda oluyor maalesef.

Dediğim gibi kaporta boya bu durumda en az sıkı olandır. Öğrenmesi kolaydır ama uzmanlaşmak yıllarınızı alır. Oldukça zahmetli ve çok fazla da el işi gerektirir. İşi de genelde müşteri aracı üzerinde değil, dükkanda bulunan döküntü araçlar üzerinde, hurda kaporta parçaları üzerinde öğretirler.

Ne alakası var hocam bir yakınım kendine yer buldu adamı tanimiyordu bile çırak olarak girdi ve öğretiyor adam ustasida mükemmel biri.

Umarım bulursun kardeşim vallahi imkanım olsa ilk sana yardım ederdim.

Allah razı olsun kralsın.

Sanayiye gidince kısa, kel, göbekli ve hala aile evinde yaşayan erkeklerden oluşan çevren olacak. Böyle terimleri kullanmak istemezdim ancak kısaca anlatabilmem gerekiyordu.
Sadece fiziksel olarak örnek vermişsin,kendince belirli bir kısmı ezmişsin, çok bilgili kültürlüsün ya hani,bu özelliklere sahip olup seni cebinden çıkarıcak adam çoktur, ayrıca her üniversite okuyanın bilgili olmadığı gibi her sanayici de cahil işe yaramaz değildir.alfa erkek mastürbasyonlarını azaltmalısın evlat.

Merhaba arkadaşlar ben 16 yaşına gireceğim. Okulu 10. sınıfta bıraktım sanayide ise gircektim ama iş yeri bulamadim bir türlü. 1 senem yandı. Ne yapmalıyım Bursa'da oturuyorum?

Çok ağrıma gidiyor cidden iş konusunda yardımcı olur musunuz?
Endüstri meslek liselerine geçiş yap hocam. Okulunu bir şekilde bitir ki dükkan açma belgesine sahip ol. Yarın öbür gün sanayide işler iyi gider, bir bakmışsın ki dükkan açmışsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı