16 yaşında iş için ne yapılmalı?

Yer
Ankara
Arkadaşlar ben kuaförde çalışıyorum. Günlük 30 TL civarı ama 11-12 saat iş yerinde kalıyorum( 2-3 saat dinleniyorum (parça parça)). Ama iyice sıkıldım artık. Tüm günüm gidiyor ve karşılığında 30 TL alıyorum.
Şimdi sizce ne yapayım? Aklımda bayramdan sonra bırakmak(işi) var. Ama sorun şu ki. Evde yapabileceğim bir aktivite yok. Hatta çalışma saatlerinden dolayı babam da genelde evde oluyor sabahları. Babamla aşırı aynı ortamda kalmak akıl karı değil. Hem abimle de iyi anlaşamıyorlar. Sonucu (bir arada olduklarında) genelde hep kavga oluyor. Ve o ortamda kalmayı istemiyorum.
Sizce ne yapmam mantıklı olur?
Maalesef 16 yaşında olmama karşın beni dışarı çıkaracak düzenli bir hobi edinemedim.
Şimdi düşünüyorum. Evde olsam, abimle babam birbirine bağırırken kitap vesaire okumak güzel gelmiyor. Aynı zamanda işe gidip 12 13 saat birinin ağzına bakmak da hoş gelmiyor.
Sizce ne yapmalıyım?
Ben bisiklet sürmeyi düşünüyorum ama hoşuma gider mi bilemiyorum. Sürmeyeli çok oldu. Başka bir öneriniz var mı?

Arkadaşlar kusura bakmayın çok karışık oldu. Eve 10 da geldim, yemeğiydi onuydu bunuydu yarım saattir kendime vakit arıyabildim. O yüzden hala kafam biraz karışık.

MC Donald's da çalışabilirsiniz diye biliyorum.

16 yaşını doldurmuş kişiler McDonald's'ta çalışma şansına sahiptir. 16-18 yaş arası çalışanlar anne ve babalarından "çalışabilir" izin belgesi getirilmelidir.

Kaynak: MC Donald's Türkiye

Çalışacaksanız Part-Time dışında çalışmanızı tavsiye etmiyorum. Durumunuz kötü değil ise ve paraya ihtiyacınız yoksa çalışmanızı önermiyorum.

@A 10 Thunderbolt ll, durumunuz öyle kötü değil ise; kendinize bir şeyler bulabilirsiniz, bisiklet güzel fikir olabilir sizin dediğiniz gibi, artı olarak PC de yapılabilecek şeyler var yazılım, photoshop, oyun, dizi, film gibi şeyler, kendinizi spor'a da verebilirsiniz. Artı olarak kendini derslere ve ileride istediğin mesleğe verip o alanda gelişebilirsin.

Son düzenleme:

Tam anlamadım işe vakit geçirmek için gidiyorsun anladğım kadaıryla vakit geçirmek için bir şey lazımsa dizi film ya da PC de bir sürü oyun var iyi vakit geçirisin.

Hocam bisiklet mantıklı bence onun dışında Kitabı balkona çıkıp okusanız o zaman sesler gelmez belki.Bir de kitap okuduğunuzu söyleyin belki kavga etmezler umarım.Evde çizim yapabilirsiniz dizi izleyebilirsiniz yada dışarıda spor yapabilirsiniz (koşmaktan bahsediyorum).

Dostum açıkçası spor salonuna yazıl benim hayatım sporla şekilleniyor. 8 yıldan beri spor yapıyorum sporsuz yaşam düşünemiyorum.

Tam anlamadım işe vakit geçirmek için gidiyorsun anladğım kadaıryla vakit geçirmek için bir şey lazımsa dizi film ya da PC de bir sürü oyun var iyi vakit geçirisin.

Hocam bilgisayar telefon gibi şeylerden uzaklaşmak istiyorum.

Hocam evden çıkmak daha iyi olur benim için. Bisiklet bana da mantıklı geliyor.
Ama hoşuma gider mi onu bilmiyorum.
Dostum açıkçası spor salonuna yazıl benim hayatım sporla şekilleniyor. 8 yıldan beri spor yapıyorum sporsuz yaşam düşünemiyorum.

Hocam spor salonlarında birbirine sarkan çok tip var. Ben şahsen öyle bir ortamda yapabilir miyim bilmiyorum. Ama yüzme olabilir.

Benim şahsi fikrim olarak McDonalds'da çalışmak bildiğin köle olmaya eşit. Part-time bilmiyorum fakat full-time yapacaksanız o maaşa değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…